marinescuraluca a scris:
Buna seara, lucrez in sistemul bugetar si de aproximativ 5ani ni s-a impus prin institutie plata salariului prin banca, o anumita banca, cu ''avantajele eventual de rigoare''.La bugetari ziua de plata este variabila, deci ATM-ul era consultat de mai multe ori, oprindu-se comision de informare bancara.Tot prin institutie ni s-a oferit o alta banca cu alte avantaje.Am ales-o pe cea de-a doua.CE obligatii am eu pentru prima banca sau ce consecinte suport daca vreau sa inchid contul?Multumesc
Nu stiu la ce se refera distinsa mea colega @Angel 2 cand spune ca veti avea discutii cu angajatorul. :-/
Cardul de salarii este un card personal, care poate avea atasa o limita de credit garantata de institutie sau nu, depinde. Caracterul personal al cardului ramane. Cardul functioneaza printr-un cont curent, care face parte din Conventia de salarii a institutiei cu care lucreaza banca. Taxele de administrare cont precum si taxele pt.operatiunile pe care le solicitati la ATM, au intr-adevar tarife mai mici, dar le suportati din findurile dvs. proprii.
Din cate inteleg, institutia v-a oferit varianta a 2-a, lucrati cu alta banaca, nu mai lucrati cu prima.
In cazul in care nu mai efectuati operatiuni prin contul curent respectiv la care aveti atasat un card de salarii, banca nu mai are de unde sa isi recupereze cheltuielile de administrare cont si astfel veti aparea debitoare, se vor adauga dobanzi penalizatoare!
Daca nu mai rulati bani printr-un cont, si nu doriti sa mai mentineti acel cont deschis, trebuie sa mergeti la banca cu o copie de buletin , o cerere de inchidere cont si sa solicitati acest lucru, altfel banca nu are de unde sa stie si nu are nici un interes sa inchida contul.