avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate schimba tatal numele copilului in certificat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate schimba tatal numele copilului in certificat fara acordul mamei?

Buna seara.Am o fetita de 8 luni nu am fost casatorita iar la nastere nu a venit tatal sa o recunoasca motiv pentru care nu apare in certificat si e pe numele meu.Intre timp a venit de cateva ori sa vada fata iar zilele astea am primit o hartie de la primarie ca sa facut recunoastere de paternitate de catre tata si sa merg sa predau certificatul fetei vechi ca nu e valabil si imi vor da altul nou cu alt nume.E posibil sa.i schimbe el certificatul fetei fara acordul meu si fara ca eu sa stiu ceva de acest lucru???Va multumesc.Specific ca eu nu vreau sa trec fata pe numele lui pentrj ca pe perioada sarcinii a zis ca nu e a lui.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:09, 17 Martie 2019
Buna seara,
Daca NU E A LUI solicitati testul ADN si aratati asta in instanta.
Daca este a lui nu mai aveti ce face.
Mergeti la primarie si predati certificatul luandu-l pe celalalt.
Solicitati-ii in instanta pensie de intretinere pentru fata si si cheltuielile de nastere.
Una e sa recunoasca copilul si alta sa ii schimbe numele copilului !
Mergeti la primarie sa vedeti exact ce scrie pe certificat si apoi actionati-i in judecata in care cereti anularea acelui certificat, daca i s-a schimbat intr-adevar si numele copilului in urma recunoasterii.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2019
gi-jane2, moderator
Nu cred ca a schimbat numele copilului cu numele de familie. Si aici e can greu sa dati in tata in judecata ca a trecut copilul pe numele lui.
Nici eu nu cred ca a putut sa schimbe numele copilului, dar daca a facut-o nu el trebuie sa fie dat in judecata pt asta, ci pe cei de la starea civila.
Sunt altele motivele pt care tatal poate fi actionat in judecata si sunt destule.. si cu toate astea nu e vorba de " dat in tata" , nu despre asta e vorba nici cand e actionat in judecata.
Cand apelam la instanta, nu dam in parat, ci incercam sa obtinem niste drepturi sau ca instanta sa transeze niste neintelegeri intre parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. care ... DancuM DancuM Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. Care in certificat e trecut doar pe numele meu. La tata e linie. Eu rugand in mod repetat pe tata sa ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate-test adn denis2012 denis2012 Buna ziua,as vrea sa stiu daca tatal meu are acelasi adn ca al meu,cum pot face sa aflu daca el nu doreste sa faca analizele de sange?nu avem acelasi nume ... (vezi toată discuția)
Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în dreptul ... Sorina Neacsu Sorina Neacsu Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în dreptul tatălui este liniuta, iar el face declarație notariala și depune la primărie, este posibil ... (vezi toată discuția)