avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie de neconcrenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie de neconcrenta

Buna seara,

In urma desfintarii postului am incheiat CIM cu unitatea angajatoare. In CIM insa clauza de neconcurenta este prevazuta de forma:" Dupa incetarea prezentului contract , angajatul se obliga sa nu lucreze pentru o alta societate de ratail DIY din judetele in care exista un magazin X(al angajatorului) pe o perioada de 1 an de la incetarea contractului de munca. In aceasta situatie indemnizatia de neconcurenta va fi egala cu 50% din valoarea media a venitului brut realizat in ultimele 6 luni dinaintea incetarii contractului".

Pot sa cer aceasta indemnizatie daca am incetat CIM cu desfintarea postului?

Stiu ca aceasta clauza este de natura sa-l apere pe angajator dar si el la randul lui poate cere daune in situatia in care eu ajung angajat al concurentei sale.

Cum pot sa-i cer angajatorului indemnizatia?

Va multumesc pentru ajutor,

Daniel
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
Daniel Shneker, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:17, 21 Noiembrie 2009
Facti o cerere cu referire la art din CIM si anexa la CIM ,clauza de neconcurenta, in care solicitati plata indemnizatiei respective.
Da, puteti solicita plata acelei indemnizatii. In caz de refuz, va puteti adresa instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de ne-concurenta in cim buiavasi buiavasi Buna seara As dori sa imi precizati si mie daca , dupa incetarea cim, respectiv pentru o perioada de 6 luni, salariatul in cauza mai poate lucra in alta parte ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala omumaro omumaro Buna ziua, doresc sa aflu mai multe detalii despre concurenta neloiala si anume: Am infiintat un PFA cu activitate principala \"9511 repararea calculatoarelor ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta Marco_S Marco_S Stimati domni, stimate doamne, As avea o nelamurire referitoare la indemnizatia de neconcurenta prezenta in Contractul meu Individual de Munca si sper sa ma ... (vezi toată discuția)