avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de refugiat se poate cumula cu cea socială?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de refugiat se poate cumula cu cea socială?

Bună ziua, bunica mea are pensie de refugiat in jur de 460 de lei și aș vrea să știu dacă nu poate lua și socială impreună cu cea de refugiat. Altfel, dacă nu se poate cumula ce ar trebui sa facă pentru a primi pensia minimă garantată? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:09, 17 Martie 2019
Nu exista pensie socială. - Există următoarele tipuri de pensie:

1. - pensie de limită de vârstă;
2. - pensie de urmaș;
3. - pensie de invaliditate;
4. - pensie anticipată;
5. - pensie anticipată parțială;

Pentru a beneficia de pensie la limită de vârstă, este necesar de un minim de 15 ani stagiu de cotizare.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate ZahariaAdina ZahariaAdina Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Tatal meu a suferit un infarct miocardic acut in primavara acestui an in urma caruioa i s-au descoperit 3 artere ... (vezi toată discuția)
Drept la pensia minima tuilleries tuilleries Buna ziua! O persoana in varsta de 60 de ani, care a lucrat legal (cu carte de munca) timp de 28 de ani are dreptul de a solicita pensie minima? Multumesc! (vezi toată discuția)
Dacã ies anticipat la pensie mai am dreptul la muncã? Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Am 59 de ani şi contribuţie la stat de 35 de ani.Pot ieşi la vârsta de 60 de ani la pensie anticipat? Cu cât sunt penalizat? Iar după ce obţin decizia ... (vezi toată discuția)