avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot executa o hotarare judecatoreasca pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot executa o hotarare judecatoreasca pe Legea10/2001 nemodificata?

Speta pe scurt: Am chemat in judecata primaria prin primar pentru ca nu am fost multumita de cuantumul despagubirilor si de modalitatea de acordare a lor (titluri de valoare nominala). Am obtinut o hotarare definitiva si irevocabila prin care s-a desfiintat dispozitia primariei, s-a marit cu mult valoarea despagubirilor si s-a schimbat modalitatea de acordare a lor ( despagubiri banesti).
Intrebari:
1) Avand in vedere faptul ca instanta mi-a aprobat solicitarea si m-a judecat dupa Legea 10/2001 nemodificata prin Legea 247/2005, cine trebuie sa-mi acorde efectiv despagubirile?
2) Care este urmatorul pas pe care trebuie sa-l fac cu hotararea investita?
3) Pot sa execut silit aceasta hotarare?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 02:29, 25 Noiembrie 2009
Conform dispozitivului, primaria prin Comisia pt.L 10, este obligata sa emita o noua decizie de despagubire in concordanta cu hotararea ramasa definitiva si irevocabila, care va fi trimisa la ANRP.Incercati o interventie la Prefectura, la compartimentul de control privind aplicarea L 10/2001, care poate urgenta lucrurile.
trebuie sa ne spuneti ce cuprinde dispozitivul hotararii, obliga primaria sa va plateasca despagubiri sau sa emita o noua decizie?
cand a fost pronuntata aceasta hotarare?
alexgrigoriu a scris:

trebuie sa ne spuneti ce cuprinde dispozitivul hotararii, obliga primaria sa va plateasca despagubiri sau sa emita o noua decizie?
cand a fost pronuntata aceasta hotarare?

L 10/2001 (modificata sau nu) nu cred ca prevede obligarea entitatilor implicate(inclusiv primaria) sa plateasca despagubiri in mod direct.Ma insel?
Dispozitivul cuprinde: " Admite apelul declarat de...
Admite contestatia formulata de C.N. si C.S. in contradictoriu cu Primaria Municipiului B.
Dispune anularea dispozitiei nr. 1862 din 27.12.2004 emisa de Prim. Mun. B.
Stabileste calitatea contestatorilor CN Ssi CS de persoane indreptatite la acordarea de masuri reparatorii prin echivalent constand in despagubiri banesti pentru suprafata de 805 mp si constructia demolata din mun...in valoare de..., conform expertizei tehnice intocmite de exp. th. NC.
Definitiva.
Cu recurs...
Pronuntata in sedinta publica, azi - 17.10.2008."

Mentionez ca la fond am pierdut, iar recursul declarat de primarie la ICCJ a fost respins si mentinuta decizia Curtii de Apel I. aratata mai sus (la data de 3 noiembrie 2009 s-a judecat recursul).
In acest moment,Disp.1862 fiind anulata,Primaria este obligata sa emita o noua Disp. sau sa modifice pe cea veche, conform dispozitivului.Nu strica sa urgentati emiterea ,notificand Primaria, atasand si o copie a deciziei ICCJ.

Alte discuții în legătură

Despagubiri anrp legea 10/2001 IonDanielIon IonDanielIon Buna ziua! In anul 2010 am obtinut in instanta modificarea unei dispozitii a primarului prin care s-a dispus ca despagubirea sa fie pentru tot imobilul care ... (vezi toată discuția)
Ordonanta nr.4 din 13 martie 2012 Maria - Amelia Ionescu Maria - Amelia Ionescu Poate cineva sa ma lamureasca daca aceasta ordonanta este constitutionala si daca produce efecte retroactive ? Multumesc (vezi toată discuția)
Proces prelungit inutil ContSters234338 ContSters234338 Buna ziua! Am o mare rugaminte la Dvs,am o intrebare legata de aplicarea Legii 10/2001 nerezolvat,detaliez urmatoarele: Primaria Municipiului Bucuresti in ... (vezi toată discuția)