avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot executa o hotarare judecatoreasca pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot executa o hotarare judecatoreasca pe Legea10/2001 nemodificata?

Speta pe scurt: Am chemat in judecata primaria prin primar pentru ca nu am fost multumita de cuantumul despagubirilor si de modalitatea de acordare a lor (titluri de valoare nominala). Am obtinut o hotarare definitiva si irevocabila prin care s-a desfiintat dispozitia primariei, s-a marit cu mult valoarea despagubirilor si s-a schimbat modalitatea de acordare a lor ( despagubiri banesti).
Intrebari:
1) Avand in vedere faptul ca instanta mi-a aprobat solicitarea si m-a judecat dupa Legea 10/2001 nemodificata prin Legea 247/2005, cine trebuie sa-mi acorde efectiv despagubirile?
2) Care este urmatorul pas pe care trebuie sa-l fac cu hotararea investita?
3) Pot sa execut silit aceasta hotarare?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 02:29, 25 Noiembrie 2009
In dispozitiv nu scrie textual ca primaria trebuie sa emita o noua dispozitie sau sa o mdifice pe cea contestata. Cum pot sa o oblig sa faca asta?
Investiti hotararea cu formula executorie si atasati-o la notificarea de care vorbeam.
Actiunea a fost indreptata impotriva dispozitiei 1862 semnata de primar,ca fiind netemeinica si nelegala.Nu?Ati castigat, s-a constatat nulitatea,emitentul este obligat sa emita o noua dispozitie asa cum a hotarat instanta, si sa trimita dosarul , vizat de Prefectura, la ANRP, care va emite titlurile de despagubire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri anrp legea 10/2001 IonDanielIon IonDanielIon Buna ziua! In anul 2010 am obtinut in instanta modificarea unei dispozitii a primarului prin care s-a dispus ca despagubirea sa fie pentru tot imobilul care ... (vezi toată discuția)
Ordonanta nr.4 din 13 martie 2012 Maria - Amelia Ionescu Maria - Amelia Ionescu Poate cineva sa ma lamureasca daca aceasta ordonanta este constitutionala si daca produce efecte retroactive ? Multumesc (vezi toată discuția)
Proces prelungit inutil ContSters234338 ContSters234338 Buna ziua! Am o mare rugaminte la Dvs,am o intrebare legata de aplicarea Legii 10/2001 nerezolvat,detaliez urmatoarele: Primaria Municipiului Bucuresti in ... (vezi toată discuția)