avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
La finalul lunii Mai sotia urmeaza sa nasca. In prezent nu este angajata si ultimele venituri raportate pe PFI au fost in 2017 (PFI-ul a fost suspendat la finalul lunii Februarie 2018 - cu venituri zero pe 2018). Speram ca pentru lunile Aprilie si Mai 2019 sa obtina, totusi, venituri - urmeaza sa semneze un contract de angajare. Toate astea ar insemna ca incepand cu luna Iulie 2017 (doi ani inainte de nasterea copilului) ea ar avea venituri pentru 8 luni - din cele 12 necesare.
Incepand cu luna Octombrie 2018 ea este coasigurat al meu - nu stiu daca acest lucru are vre-o importanta in sutuatia data...

In aceste conditii ar putea beneficia de vre-un ajutor din partea statului (atat financiar cat si concediu crestere copil)?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:30, 18 Martie 2019
iunie 2017 - mai 2019 este perioada eligibila pentru CCC.

perioade luate in considerare : iunie 2017 - februarie 2018 (9 luni), aprilie - mai 2019 (2 luni) .... total 11 luni

In speta,nu va beneficia de indemnizatia pentru CCC, ci doar de alocatia de stat pentru copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere copil Ionut 21 Ionut 21 Bună ziua! Sunt însărcinată și urmează să nasc în luna mai 2019. Pot beneficia de concediu de creștere a copilului dacă în ultimii 2 ani anteriori ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere a copilului Catalan Cristina Catalan Cristina Bună ziua! În septembrie 2016 s-a încheiat concediul de îngrijire a primului meu copil, firma la care am fost angajată a intrat în faliment și ... (vezi toată discuția)