avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de crestere a copilului

Bună ziua! În septembrie 2016 s-a încheiat concediul de îngrijire a primului meu copil, firma la care am fost angajată a intrat în faliment și contractul s-a încheiat! Am reușit sa mă angajez abia în ianuarie 2017. Mă gândesc la al doilea copil! Ca să beneficiez de concediul de îngrijire a copilului conform noii legi ar trebuie sa nasc în ianuarie 2018 sau abia ianuarie 2019?adică acele luni de pauză mă afectează? ? Teoretic am avut venituri în ultimele 24 de luni! Lămuriți -mă va rog! Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 27 Februarie 2017
Este foarte greu se spus cand trebuie sa nasteti dvs ca sa beneficiati de indemnizatia pentru CCC.

Varedau doua exemple:
- daca veti naste in ianuarie 2018, perioada eligibila este februarie 2016 - ianuarie 2018, situatie in care aveti acoperite perioadele februarie - septembrie 2016 si ianuarie 2017 - ianuarie 2018. In acest caz, beneficiati de indemnizatia pentru CCC

- daca veti naste in ianuarie 2019, perioada eligibila este februarie 2017 - ianuarie 2019, situatie in care aveti acoperite perioadele februarie 2017 - ianuarie 2019. Si in acest caz, beneficiati de indemnizatia pentru CCC daca pana in 2019 va mentineti calitatea de salariat.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil cu intrerupere contract BogdanDUB BogdanDUB Sotia mea a intrerupt contractul de munca in luna APRILIE 2018. Termenul de nastere al copilului este in IANUARIE 2019. Mentionez ca anul 2017 a fost lucrat ... (vezi toată discuția)
Prenatal si indemnizatie ptr copil Silvia 1326 Silvia 1326 Buna ziua,acum 3 luni m-am intors in tara din Anglia iar acum 2 luni am ramas insarcinata.Daca ma angajez acum in conditiile in care am lucrat in UK timp de ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)