Bună ziua! În septembrie 2016 s-a încheiat concediul de îngrijire a primului meu copil, firma la care am fost angajată a intrat în faliment și contractul s-a încheiat! Am reușit sa mă angajez abia în ianuarie 2017. Mă gândesc la al doilea copil! Ca să beneficiez de concediul de îngrijire a copilului conform noii legi ar trebuie sa nasc în ianuarie 2018 sau abia ianuarie 2019?adică acele luni de pauză mă afectează? ? Teoretic am avut venituri în ultimele 24 de luni! Lămuriți -mă va rog! Mulțumesc
Este foarte greu se spus cand trebuie sa nasteti dvs ca sa beneficiati de indemnizatia pentru CCC.
Varedau doua exemple:
- daca veti naste in ianuarie 2018, perioada eligibila este februarie 2016 - ianuarie 2018, situatie in care aveti acoperite perioadele februarie - septembrie 2016 si ianuarie 2017 - ianuarie 2018. In acest caz, beneficiati de indemnizatia pentru CCC
- daca veti naste in ianuarie 2019, perioada eligibila este februarie 2017 - ianuarie 2019, situatie in care aveti acoperite perioadele februarie 2017 - ianuarie 2019. Si in acest caz, beneficiati de indemnizatia pentru CCC daca pana in 2019 va mentineti calitatea de salariat.