avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Echipament individual de protectie curatat de catre ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Echipament individual de protectie curatat de catre angajator

Buna ziua,
Este prevazut in legislatie ca echipamentul individual de protectie trebuie curatat de catre angajator? Lucrez intr-un santier naval si avem electricieni, sudori si lacatusi
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:06, 1 Iulie 2019
Existenta substantelor periculoase, nocive pentru organismul uman este mentionata in materialul de identificare si evaluare a riscurilor profesionale in cadrul caruia ar trebui sa se regaseasca buletine de determinare noxe.
Imi este grau sa cred ca intr-un santier naval nu exista noxe, chiar daca acestea se incadreaza in limitele maxim admise. Si in acest caz denocivizarea EIP este obligatorie pentru angajator.
Studiati cu atentie fisele tehnice de securitate ale tuturor substantelor utilizate in cadrul activitatilor desfasurate in santier. Cu siguranta se utilizeaza: vopsele, grund-uri, solventi, etc.
Multumesc pentru raspuns, sunt intradevar noxe.
Echipamentul individual de protectie furnizat de catre angajator in vederea purtarii de catre lucratori la locul de munca trebuie sa indeplineasca prevederile HG nr. 1048 din 09/08/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea de catre lucratori a echipamentelor individuale de protectie la locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contravaloare echipament de lucru BX BX Contravaloare echipament de lucru O firma solicita angajatilor care isi inceteaza contractul de munca prin demisie sa plateasca echipamentul de protectie ... (vezi toată discuția)
Procedura casare echipamente individuale de protectie adypopa adypopa Buna ziua, In situatia echipamentelor individuale de protecţie, (precum incaltaminte, imbracaminte), destinate purtarii unei singure persoane, din motive de ... (vezi toată discuția)
Securitatea muncii ionita.angelica@yahoo.com ionita.angelica@yahoo.com Ieste normal ca mai multi angajati sa foloseasca acelasi echipament de protectie. (vezi toată discuția)