avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum execut o hotarare pe Legea 10/2001 nemodificata?
Discuție deschisă în Executare silită

cum execut o hotarare pe Legea 10/2001 nemodificata?

Speta pe scurt: Am chemat in judecata primaria prin primar pentru ca nu am fost multumita de cuantumul despagubirilor si de modalitatea de acordare a lor (titluri de valoare nominala). Am obtinut o hotarare definitiva si irevocabila prin care s-a desfiintat dispozitia primariei, s-a marit cu mult valoarea despagubirilor si s-a schimbat modalitatea de acordare a lor ( despagubiri banesti).
Intrebari:
1) Avand in vedere faptul ca instanta mi-a aprobat solicitarea si m-a judecat dupa Legea 10/2001 nemodificata prin Legea 247/2005, cine trebuie sa-mi acorde efectiv despagubirile?
2) Care este urmatorul pas pe care trebuie sa-l fac cu hotararea investita?
3) Pot sa execut silit aceasta hotarare?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dalila-Georgiana Herescu , Avocat 12:51, 22 Noiembrie 2009
banii sunt dati de catre min. fin. publice
OK, dar care este procedura pe care trebuie sa o urmez?
Este foarte simplu: apelati la serviciile unui EXECUTOR JUDECATORESC!
El este cel care pune in executare hotararile judecatoresti definitive si irevocabile!
B-)
Tocmai ca nu e simplu! Suntem pe o lege speciala care implica anumite proceduri de acordare a despagubirilor. De judecat m-am judecat cu primaria, dar conform Legii 10/2001 , primaria nu a acordat niciodata direct despagubiri. De aici provine dilema mea: pot sa execut silit hotararea? impotriva cui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot executa o hotarare judecatoreasca pe legea10/2001 nemodificata? Dalila-Georgiana Herescu Dalila-Georgiana Herescu Speta pe scurt: Am chemat in judecata primaria prin primar pentru ca nu am fost multumita de cuantumul despagubirilor si de modalitatea de acordare a lor ... (vezi toată discuția)
Protocol incheiat intre avocatul poporului si anrp -prioritate despagubiri? maruta8 maruta8 Exista un protocol incheiat de ANRP cu Avocatul Poporului legat de prioritatea in acordarea despagubirilor prevazute de Legile 9/1998, 10/2001, 290/2003 si ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 IOSUB CRISTI IOSUB CRISTI Speță : ● In anul 2oo7, primarul emite dispoziție prin care se respinge notificarea formulata in baza legii 10/2oo1 , prin care solicitam ... (vezi toată discuția)