Am vandut in anul 2008 un apartament intr-o constuctie care urma sa fie finalizata ulterior, printr-un antecontract de vanzare-cumparare, clientul imi mai datoreaza suma de 30000 euro, cu scadenta in luna mai 2010. Am cf-ul de curand pe apartament care este pe numele meu si va fi trecut pe numele clientului in momentul in care achita ultima transa de bani adica cei 30000.Intrebarea e daca eu pot sa fac un imprumut cu ipoteca pe apartamentul repectiv pana la data la care clientul imi va plati, iar cu banii acestuia sa platesc imprumutul pentru a putea sa-i transfer dreptul de proprietate fara sarcini.Multumesc si astept raspunsul dvs.
Nu puteti sa faceti un astfel de imprumut deoarece , la semnarea contractului de ipoteca cu banca , in cadrul acestui contract exista o clauza prin care dvs spuneti ca apartamentul nu a fost instrainat altcuiva , nu face obiectul unor litigii si nu face obiectul unei promisiuni de vanzare!
B-) Deci , ati savarsi infractiunea de fals si uz de fals daca ati minti!
Dar banii nu sunt de la banca ci de la o persoana care doreste sa-mi imprumute cu garantie iar in contractul respectiv nu stiu daca se face referire la vreo promisiune de vanzare cumparare.Apartamentul nu este in litigiu in acest moment.Va multumesc, astept completare la raspuns.
Completare: apartamentul nu a fost instrainat din ce momentul cf-ul e pe numele meu,nu face obiectul unui litigiu ci doar a fost promis unui client care trebuie sa mai achite suma pt. care eu ipotechez apatamentul . In momentul in care se achita restul de pret creditorului acesta va da o adresa de radiere a ipotecii, si concomitent cu asta se face si vanzarea cumpararea in forma autentica ....nu vad unde ar fi falsul si uz de fals. atat timp cand apartamentul e al meu si cei carora l-am promis imi datoreaza suma de bani pe care eu o iau cu imprumut???:-/