avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Risc maternal

Bună ziua. Sunt insarcinata în săptămâna 14. Sunt angajata și azi mi a venit raportul de la locul de munca in care se specifica, în funcție de fisa postului, ca nu este cazul de o întrerupere a activității. Muncesc în domeniul metalurgiei ca și metrolog.. În 2 schimburi, mediul este unu toxic deși raportul nu prevede asta (atunci când sunt la postul de lucru am grețuri constante din cauza mirosului).. Întrebarea mea este următoarea.. Medicul ginecolog poate sa elibereze o adeverinta prin care sa ma trimita în concediu de risc maternal chiar dacă angajatorul prin raportul făcut zice ca nu e cazul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:10, 18 Martie 2019
Certificatele de concediu de risc maternal se eliberează de medicul de familie sau de medicul de specialitate obstetrică-ginecologie, cu avizul medicului de medicina muncii.

sau

Concediul de risc maternal se poate acorda, în întregime sau fracţionat, pe o perioadă ce nu poate depăşi 120 de zile, de către medicul de familie sau de medicul specialist, care va elibera un certificat medical în acest sens.
Eliberarea certificatului medical se va face în condiţiile în care salariata s-a prezentat la consultaţiile prenatale şi postnatale, conform normelor Ministerului Sănătăţii.
Si cred ca puteti contesta acel raport la DSP si/Sau ITM daca medicul recomanda, în funcție de evoluția sarcini, concediul de risc maternal.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate Anasrl Anasrl Bună ziua! De la serviciu mi s-a eliberat un raport de evaluare de 120 de zile de concediu cu risc material semnat de medicină muncii. L am dus la medicul de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - competente medicale, legale, pentru acordare concediu de risc maternal enmihaela enmihaela Buna ziua! Am primit la externare concediu medical pe cod 01 diagnostic 745 subacut. Pot lua in continuare de la medicul de familie concediu de risc maternal? ... (vezi toată discuția)
Concediu cu risc maternal. Allymaya Allymaya Buna ziua,am și eu o intrbare.Doresc sa intru in concediu cu risc maternal .Am 18saptamani,domeniu in care lucrez,m-a impune sa stau foarte mult in picioare ... (vezi toată discuția)