avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... RAMPA DE ACCES IN BLOC PENTRU PERSOANA CU HANDICAP
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

RAMPA DE ACCES IN BLOC PENTRU PERSOANA CU HANDICAP

La solicitarea mea, asociatia mi-a comunicat ca , toata obligatia imi revine mie integral fara ca asociatia sa fie implicata intr-un fel sau altul.
Este adevarat?
Adica cheltuiala integrala trebuie suportata de persoana cu handicap si ca trebuie obtinut si acordul integral al vecinilor cat si obtinerea autorizatiilor de constructie
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
nituraducu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:57, 20 Martie 2019
Trebuie discutat la asociatie necesitatea montarii unei astfel de rampe de acces, buna de folosit si in alte cazuri - mamici care folosesc landouri (copii mici), persoane care folosesc mici carucioare de piata.
Nu este necesara autorizatie de construire.
Un exemplu de rampa, construita home-made cu materiale ieftine, in doua - trei ore, va pot trimite foto, daca-mi dati o adresa de mail.
Este adevarat ca sunt unele blocuri cu latimea scarii foarte mica si atunci este mai greu de adaptat si o astfel de rampa.
Noi avem, construita prin mijloace proprii si este folosita pentru a urca 2-3 trepte pana in fata liftului. Oamenii sunt foarte multumiti.
Succes!
Avand in vedere ac este vorba despre facilitate solicitata de catre persoana cu dizabilitati aceasta detine responsabilitatea sa suporte integral c/v rampa
aceasta fiind asociatia sau persoana?
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
nituraducu, utilizator
Nu va mai complicati.
Mergeti la asociatie sa aveti un acord de principiu (scris) si construitio dvs. V-am zis, costa 150-200 lei si nu va mai doare capul, sa astepti sa se miste asociatia, ba sa mai ai si reprosuri din partea unor vecini carcotasi ( ca asa este la noi).
Dati-mi pe mp o adresa de mail sa va trimit niste poze si o sa vedeti ce simplu este!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obliga asociatia de proprietari sa construiasca rampa de acces pentru carucioare daca am copil mic si folosesc carucior? Stoian Adrian2001 Stoian Adrian2001 Locuiesc intr-un bloc de aproximativ doi ani si inca de la inceput am solicitat administratorului si presedintelui sa construiasca rampa pentru acces usor cu ... (vezi toată discuția)
Rampa pentru o persoana aflata in scaun cu rotile AlexaRotaru AlexaRotaru Buna ziua, situatia este urmatoarea.... Avem un vecin batran in scaun cu rotile care necesita cat mai urgent o rampa peste cateva trepte din casa scarii. ... (vezi toată discuția)
Rampa de handicapati scara bloc raluka raluka Presedintele Asociatiei de proprietari al blocului in care locuiesc nu doreste sa construiasca rampa de handicapati de la intrarea in bloc. Care este legea ... (vezi toată discuția)