avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sotul meu este inchis de 2 luni in anglia pt o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sotul meu este inchis de 2 luni in anglia pt o sentinta din Romania.procesul de extradare este in desfasurare.as dorii sa stiu daca se poate redeschide dosarul ?

Extradare
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:52, 19 Martie 2019
Mai precis, daca va referiti la redeschiderea procesului penal exista niste conditii, una dintre ele spune asa: „Persoana condamnată definitiv care a fost judecată în lipsă poate solicita redeschiderea procesului penal în termen de o lună din ziua în care a luat cunoștință, prin orice notificare oficială, că s-a desfășurat un proces penal împotriva sa.
Deci, sunt mai multe aspecte de clarificat.
Nu a fost prezent la proces dar a avut avocat platit de el.el considera ca nu a fost judecat corect .se incadra sa se judece pe legea nou dar la proces ia fost refuzata cererea .
Nu se consideră judecată în lipsă persoana condamnată care și-a desemnat un apărător ales ori un mandatar, dacă aceștia s-au prezentat oricând în cursul procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inculpat, pedeapsa definitiva - condamnare, cale de atac? ralucka ralucka Un cunoscut de-al meu a avut un proces in care era inculpat,dar nu s-a prezentat!!!la recurs,era intimat,dar nu s-a prezentat nici la acela si acum are de ... (vezi toată discuția)
Instiintare eqvagel eqvagel in conformitate cu art 260 din legea 135/2010am procedat la afisarea prezentei nefiind indeplinite conditiile de inmanare a plicului cu acte de procedura ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis Boby1991 Boby1991 Buna seara. Sunt plecat din tara de 5 ani iar acum am aflat ca sunt cautat pentru conducere fara permis si ca mau condamnat in lipsa miau dat 4 ani cu ... (vezi toată discuția)