avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... timp partial-asigurare sanatate-coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

timp partial-asigurare sanatate-coasigurat

Sunt angajat cu contract de munca –timp partial = 2 ore/zi – (perioada nedeterminata).In cazul acesta beneficiez de asigurare de sanatate ?
Sotia nu lucreaza (nu este angajata ) : ea este asigurata (coasigurata ) in acest caz ?
va multuumesc
Cel mai recent răspuns: atti , utilizator 15:05, 21 Noiembrie 2009
da beneficiati de asigurare de sanatate prin contractul de munca contributia este obligatorie se retine si se vireaza de catre angajator indiferent de tipul de contract de munca !
Va multumesc !
M-am interesat la CASS unde am primit urmatorul raspuns : sotia NU beneficiaza de statutul de coasigurat ! (cazul in care eu sunt angajat DOAR cu timp de lucru partial ....)
??? asa sa fie ?
Daca ea nu are loc de munca si nu este asigurata (coasigurata) dupa contractul meu de munca ( timp partial : 2 ore/zi) , cum poate obtine statutul de asigurat ? (sanatate)
sotia dvs este obligata sa se asigure in sistemul de asigurari de sanatate, mergeti la casa de sanatate si incheiati un contract si platiti o suma minima anuala sau trimestriala stabilita pe baza de contract cu casa de asigurari si atunci este asigurata si nu mai aveti probleme
Va multumesc pentru raspuns !

Deoarece nu v-ati pronuntat ferm,din raspunsul Dvs. rezulta totusi (se subantelege) ca in cazul unui contract de munca cu timp partial `nu functioneaza` coasigurarea .
Am inteles bine ?
Va multumesc : cu respect
In legislatie se vorbeste de calitatea de asigurat,indiferent de tipul de contract,si evident puteti avea si coasigurat.

Ar trebui sa intrebati la casa de sanatate in ce baza face afirmatia respectiva,sa va spuna prevederea legala.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate pentru contractul de munca part-time danapopescu429 danapopescu429 Buna ziua Persoanele care au contract de munca cu jumatate de norma (de tip part-time) beneficiaza de asigurare de sanatate la fel ca si o persoana angajata ... (vezi toată discuția)
Cass - asigurat sau coasigurat? balisdanconstantin balisdanconstantin Buna ziua ! In ultimi 5 ani am o perioada de 16 luni in care nu am platit .Cit trebuie sa platesc ? Asigurat sau coasigurat? sotiia mea va trebui sa ... (vezi toată discuția)
Cass contract zilieri Giorgina Giorgina Buna dimineata, S-au facut atat de multe modificari si au existat atat de multe discutii pe marginea subiectului CASS, incat nu ma mai descurc si va rog sa ma ... (vezi toată discuția)