Buna ziua.
Intrebari de 1000 de puncte, in cadrul urmatorului context: lucrez intr=o companie multinationala (sa spunem firma A), intr-un departament de suport, ca personal externalizat (consultant), fiind practic angajat la o firma de leasing (firma B) cea cu care am de fapt, contractul individual de munca, bineinteles legal.
1. care ROI mi se aplica, de la firma A sau de la firma B, cu care am CIM?
2. care CCM mi de aplica, de la firma A sau de la firma B?
3. pe cine informez de CO/invoiri/concedii? Firma A sau firma B?
4. o persoana de la firma A cu care eu personal nu am contract. fiind practic detasat, are dreptul sa-mi aprobe CO-ul? Semnand practic pe un formular cu antetul firmei de leasing... MIe mi se pare abuz in serviciu si atribuire de alte calitati ... caz penal, in cazul in care persoana respectiva nu este imputernicita de firma B.
5. cu cine negociez salariul, fisa postului, cim-ul, anexele etc? Cu firma A sau firma B?
6. cine raspunde legal privind indeplinirea/neindeplinirea conditiilor contractuale? Firma A sau firma B?
Sper ca veti avea placerea de-a raspunde la aceste intrebari, deoarece odata cu patrunderea modei externalizarii personalului in RO, sunt multe persoane in situatia mea, insasi legislatia avand multe neclaritati pe acest domeniu dand astfel nastere la multe abuzuri.