avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM si ROI - personal externalizat angajat prin firma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM si ROI - personal externalizat angajat prin firma de leasing personal

Buna ziua.
Intrebari de 1000 de puncte, in cadrul urmatorului context: lucrez intr=o companie multinationala (sa spunem firma A), intr-un departament de suport, ca personal externalizat (consultant), fiind practic angajat la o firma de leasing (firma B) cea cu care am de fapt, contractul individual de munca, bineinteles legal.
1. care ROI mi se aplica, de la firma A sau de la firma B, cu care am CIM?
2. care CCM mi de aplica, de la firma A sau de la firma B?
3. pe cine informez de CO/invoiri/concedii? Firma A sau firma B?
4. o persoana de la firma A cu care eu personal nu am contract. fiind practic detasat, are dreptul sa-mi aprobe CO-ul? Semnand practic pe un formular cu antetul firmei de leasing... MIe mi se pare abuz in serviciu si atribuire de alte calitati ... caz penal, in cazul in care persoana respectiva nu este imputernicita de firma B.
5. cu cine negociez salariul, fisa postului, cim-ul, anexele etc? Cu firma A sau firma B?
6. cine raspunde legal privind indeplinirea/neindeplinirea conditiilor contractuale? Firma A sau firma B?

Sper ca veti avea placerea de-a raspunde la aceste intrebari, deoarece odata cu patrunderea modei externalizarii personalului in RO, sunt multe persoane in situatia mea, insasi legislatia avand multe neclaritati pe acest domeniu dand astfel nastere la multe abuzuri.

Cu multumiri.

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract de munca angajat, cartea de munca in alt oras roxyalexandru roxyalexandru Buna ziua! Vrem sa angajam o persoana care are cartea de munca, inchisa de ultimul angajator, la ITM-ul dintr-un alt oras, iar angajatul nu are ... (vezi toată discuția)
Regulament ordine interioara - fapta penala? ContSters173568 ContSters173568 Cu scuzele de rigiare pentru deranj, va prezint urmatoarea situatie care este dpmdv relativ delicata. 1. Ma aflu in mijlocul unui conflict de munca. Eu am ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare act aditional la itm 2copii 2copii Buna ziua, va rog un raspuns la urmatoarea speta; -angajare printr-o firma de leasing personal pt.o multinationala ,cu contract de munca pe ... (vezi toată discuția)