Ce ziceți, nu ar trebui anulată sentința datorită decesului pârâtei (nu mai are calitate procesuală pasivă) ? Să nu existe niciun articol de lege care obligă Instanțele la anularea sau la rejudecarea procesului conform procedurilor, deoarece au fost GRAV ÎNCĂLCATE DE JUDECĂTORUL DE CAZ, CARE A REFUZAT PROBA CU INTEROGATORIUL ȘI MAI ALES PROBA CU EXPERTIZA CONTABILĂ, CARE E VITALĂ ÎNTR-UN PROCES CU OBIECTUL „PRETENȚII”. Atenție - aceste două probe au fost cerute de avocatul Asociației, fapt ce acuză Instanța respectivă că nu a ținut cont de disponibilitatea reclamantului de a cere probe extrem de vitale pentru un proces cu obiectul Pretenții - CITEZ DIN AVOCATUL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI:
Subsemnatul N.G., în calitate de avocat al reclamantei Asociația de Proprietari nr. 71 din Brăila, solicit să dispuneți încuviințarea probei cu Înscrisuri, Interogatoriul pârâtei și Expertiza Contabilă și să dispuneți amânarea cauzei în vederea administrării acestora, respectiv să prorogați discutarea administrării probei cu Expertiza Contabilă, după răspunsul la Interogatoriu.
Față de împrejurarea obiectivă că la acest termen nu pot asigura reprezentarea juridică a reclamantei în cauză, vă solicit să ne acordați un nou termen, întrucât în această perioadă sunt în concediu de odihnă, potrivit adeverinței nr.288/2018 pe care o anexez.
Avocat N.G.
Domnului Președinte al Judecătoriei Brăila.
Ce ziceți, aș putea cere suspendarea până la semnarea actelor de succesiune, pentru a continua eu procesul,
dacă nu se va anula sentința dată datorată decesului mamei mele, care astfel și-a pierdut Calitatea Procesuală Pasivă ?
Dacă n-am altă soluție de anulare a cererii de chemare în judecată pentru decesul pârâtei, voi invoca Suspendarea de Drept a procesului.
Art. 412 NCPC. Suspendarea de drept. (1) Judecarea cauzelor se suspendă de drept:
1. prin decesul uneia dintre părți, până la introducerea în cauză a moștenitorilor, în afară de cazul când partea interesată cere termen pentru introducerea în judecată a acestora (...)
DETALII: [ link extern ] >