avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Somaj tehnic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Somaj tehnic

Cum arata un stat de plata pentru salariatii care sunt in somaj tehnic?
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 16:07, 21 Decembrie 2009
Buna seara,

trebuie sa apara doar venitul brut realizat si net-ul ( 75% din brut). La restul va fi pe 0 ( contributii). Atentie la deducerea de baza, ea nu dispare. Si nici avansul sau retinerile, daca exista.
In mod normal, soft-ul de salarizare, daca este actualizat, trebuie sa aiba o rubrica speciala unde vor fi trecute zilele de somaj tehnic si va calcula automat conform legii.
Buna seara,
Multumesc frumos pentru raspuns, si as mai avea o rugaminte la dvs:
Ce contributii trebuiesc platite atat pentru salariat cat si pentru angajator in cazul acordarii unui salariu compensatoriu conf art 65 alin1 codul muncii, si art 67 codul muncii.

Multumesc anticipat!
Este o componenta a venitului brut realizat si se platesc toate contributiile aferente unui venit de natura salariala.
o mica corectie.......
la aceste sume nu se datoreaza somaj (angajator/angajat) si nici contributia pentru fondul de garantare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensator Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu 2 persoane parasesc societatea intrucat s-a desfiintat postul/locul de munca deci art 65 alin1 cf codului muncii. cf ctr colectiv de munca are dreptul la 1 ... (vezi toată discuția)
Adeverinta privind veniturile si impozitul retinut la sursa Andreibazavei Andreibazavei Am lucrat la o firma cu contract de doua ore, dupa ce am incheiat contractul mi s-a dat o adeverinta privind veniturile si impozitul retinut la sursa. In ... (vezi toată discuția)
Acordare salarii compensatorii emanuela73 emanuela73 Daca in CCM la nivel de unitate nu este prevazuta acordarea de salarii compensatorii se aplica prevederile CCM la nivel national adica acordarea unui salariu ... (vezi toată discuția)