avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagare

Buna ziua am nascut anul trecut in iulie si copilul il am tecut pe numele fostului sot deoarece nu am apucat sa imi schimb buletinul cum pot sa prcedez ca sa trec copilul pe numele tatalui patern menonez eu acum cu actualul sot sunt casatorita din noiembrie .
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 13:06, 19 Martie 2019
Copilul dvs il are ca tata pe fostul soț, în certificatul de nastere, nu pentru ca nu ati reusit dvs sa va schimbați numele ulterior divorțului ci pentru ca ati ramas insarcinata in perioada in care erați căsătorită legal cu soțul, operând astfel prezumția legală de paternitate.
Trebuie să vă adresați instanței de judecată cu o actiune in tăgada paternitatii pentru modificarea certificatului de nastere al copilul, făcând dovada ca nu fostul soț este tatăl copilului. Luati legatura cu un avocat de pe forum sau recomandat, să vă ajute cu acest proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt casatorita din 15.06.2019,iar la 3luni dupa casatorie ... Anamaria9294 Anamaria9294 Buna ziua, sunt casatorita din 15.06.2019,iar la 3luni dupa casatorie ne-am separat. Fiind cu pandemia nu am apucat sa venim in tara sa divortam .cu ceva timp ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil in afara casatoriei nebv nebv Buna ziua, doresc sa va pun o intrebare pentru un prieten. Prietena lui (romanca ca si el) cu care locuieste de 2 ani (in Germania), a fost casatorita ... (vezi toată discuția)
Divortata, gravida cu alt barbat decat fostul sot ioanaroxana78 ioanaroxana78 Buna ziua. Va rog mult sa imi raspundeti la o intrebare: divortul de fostul sot s-a pronuntat acum o saptamana. Eu sunt insarcinata in 8 luni cu actualul ... (vezi toată discuția)