avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carnet de conducere Canadian
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carnet de conducere Canadian

Buna ziua,
ma numesc Horia.
Dupa anul 1990 am emigrat in Canada. Am obtinut acolo carnetul de conducere. Permisul de conducere Romanesc mi-a expirat in anul urmator si a ramas asa. De un an locuiesc in Romania, si sunt in decurs de clarificare a documentelor personale. Circul cu permisul de conducere Canadian.....Intrebarea mea este, avand ambele cetatenii (romane si canadiene), pot folosi permisul Canadian locuind in Romania? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Michigan , utilizator 00:56, 28 Octombrie 2019
Buna ziua,
Puteti folosi permisul canadian in Romania doar insotit de un IDL (international driving licence) eliberat de CAA. Cum IDL-ul eliberat de CAA are valabilitatea de un an de zile, rezulta ca puteti folosi permisul de conducere canadian in Romania numai pana la expirarea IDL (International driving licence). Intre timp puteti preschimba permisul canadian cu unul romanescsau sa sa incercati sa recapatati permisul original romanesc daca permisul canadian a expirat intre timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa detin doua permise de conducere? Dumxx Dumxx Am făcut şcoala de şoferi de două ori, în două ţări diferite: în România in 1992 şi în Italia in 1999 era obligatoriu pentru ca permisele romanesti ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis conducere Vio Lupu Vio Lupu Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate si am un permis de conducere romanesc expirat. Pentru a-l putea preschimba in Romania (Timis) am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Casatorie in canada intre un cetatean canadian si un roman rekaagota rekaagota Buna ziua! Sunt plecata in Canada cu visa turistica, unde asi dori sa ma casatoresc cu un cetatean canadian. Cum se procedeza? De ce acte am nevoie? Ma voi ... (vezi toată discuția)