avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate srl

Buna seara ! In urma cu un an am divorțat de fostul ,am făcut tot Partajul in afara de o societate SRL unde suntem ambii administratori și asociati cu drepturi egale .Va rog ,as dori sa știu poate respectiva persoana sa achiziționeze bunuri mobile și imobile sau sa facă împrumuturi fără ca eu sa știu ? Mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 12:10, 23 Martie 2019
La actionariat cu parti egale, daca in statut nu sunt prevazute alte reguli de drept de vot, toate deciziiile vor trebui luate cu acordul actat al ambelor parti.
Situatia dvs este extrem de delicata.
Cel care face ce vrea poate sa fraudeze, sa cumpere si sa vanda cum vrea in numele societatii, deci sa delapideze patrimoniul acesteia, etc...!!!
Va trebui ca dvs sa actionati in scris cu confirmare de primire punand in vedere asociatului ca toate deciziile trebuiesc luate in comun si actate, ca semnaturile ambiilor administratori valideaza angajamentele in numele societatii.
Pt imprumuturi trebuie instiintata banca de abuzul comis, in mod normal, la obtinerea imprumutului, banca ar fi trebuit sa verifice capacitatea solicitantului de a angaja semnatura sa personala in numele societatii (deci procura din partea dvs, copii dupa statut, etc...).
Daca Srl inseamna responsabilitate limitata asta nu inseamna ca sunteti scutita de responsabilitati penale (la 50% dar ...)!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2019
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este răspunderea societății când un angajat folosește abuziv ștampila și fură bani din cont? Nata88 Nata88 Buna ziua, O firma de ingrijiri medicale la domiciliu are urmatoarea problema. Angajatul X in calitate de director-adjunct la o firma de ingrijiri la ... (vezi toată discuția)
Problema srl mugy mugy Am intrat intr-o situatie delicata si nu stiu cum trebuie sa ies din ea. In urma cu 2 luni o ruda de-a mea m-a rugat sa fac un srl cu banii lui pe numele ... (vezi toată discuția)
Actionari Eliza Matei Eliza Matei as avea o intrebare: cum as putea sa determin 2 dintre actionarii unui SRL sa imi cesioneze actiunile lor, avand in vedere ca sunt actionarul majoritar, iar ... (vezi toată discuția)