avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vrea sa plece de acasa fara sa stie nimeni pentru ca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vrea sa plece de acasa fara sa stie nimeni pentru ca sotul ei este foarte violent. Ar putea pleca asa cum zice ea? Ce se intampla daca o face? Cum ar trebui sa procedeze?

Respectiva persoana a crescut la camin, este tanara si este logodita de 4 ani. Nu are nici un fel de sustinere din partea nimanui, nu stie de parintii ei si are un baiat de 4 ani. Sotul este foarte violent, isi face multe datorii bea si joaca jocuri de noroc. Sta la mama respectivului unde este tratata pur si simplu ca un sclav. Nu are nici un fel de drept pentru a se exprima. Nu are nici un fel de libertate. Patru ani de chinuri indura: este batuta aproape in fiecare zi cu brutalitate, este agresata verbal si sexual. A fost chiar si in coma la spital, a fost batuta chiar si in timpul sarcinii. Fugarita de acasa cautata dupa un timp luata cu forta si batuta din nou. S-a imbolnavit, are depresii serioase, tulburari de comportament si epilepsie. Este umilita si injosita. Am observat ca pana si copilul ei este incurajat sa traga in ea. Nu se poate asa ceva! De frica si fara nici un ajutor nu a zis nimanui si mai nimeni nu se implica deoarece respectivul este o fire razbunatoare. S-a saturat de aceasta viata si a zis: ,,Vreau sa plec de aici fara sa stie nimeni, am stat pentru copil dar nu mai suport. Stau si plang in fiecare zi, nu am voie sa ies din casa sunt controlata mereu sunt agresata si batuta. Las un bilet si vreau sa plec din tara sa am un servici si ceva al meu. Nu am nimic si sufar enorm. Ce se poate intampla imi i-a dreptul de la copil. Daca mai stau mult ma v-a omora! Mie atat de frica! Ma gandesc sa profit de ocazia sa plec deoarece el este plecat de cateva luni in strainatate si nu sunt inchisa si controlata. Voi lasa un bilet soacrei mele si voi pleca. Si asa nu a trimis nici un ban acasa in plus si a facut si datorii acolo. Nu imi pot imagina ce se va intampla cand vine acasa. Nu imi trebuie nimic.,, Trist si o nedreptate iesita din comun. Ce se poate intampla daca face cum zice ea? Cum ar trebui sa procedeze si ce trebuie sa faca? Ar putea sa faca la un notar ceva doar ea singura? S-au intocmit 2 divorturi pornite de el si al doilea nu s a inchis de mult pentru faptul ca nu s au prezentat. Va rog, care ar fi cea mai buna si simpla alegere pentru ea? Politia nu a facut nimic pentru ca nu exista dovezi sau martori. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marya2019 , utilizator 16:19, 27 Martie 2019
Nu are importanţă că e căsătorită sau nu. Ea poate să plece, fără să lase nici un bilet nimănui şi să-şi vadă de viaţă. Dar copilul va rămâne în casa tatălui şi a soacrei, n-are cum pleca cu copilul peste graniţă. Problema este că fiind singură şi ...să-i spunem naivă, este persoana perfectă de racolat de către reţelele de prostituţie şi aşa, va fi bătută şi violată nu de acel singur om, soţul ei şi tatăl copilului, ci de mai mulţi. Şi finalul va fi acelaşi. Recomandabil pentru ea ar fi să-şi găsească un serviciu, să aibă salariul ei , astfel scapă măcar câteva ore din sclavie, i se schimbă statututul din întreţinută în femeie care aduce bani în casă , socializează cu alţi oameni şi aşa, va privi altfel viaţa.
De ce sa isi abandoneze copilul in casa soacrei, ca doar nu l-a facut soacra ?!
Primul lucru ar fi sa-si gaseasca de lucru undeva, sa faca menaj, sa dea cu sapa orice dar sa aiba banul ei. Problema e cu cine lasa copilul in timpul asta ?! Exista vreo gradininita pe acolo ?
Sa ceara ajutor la o fundatie/asociatie pt femei abuzate. (stiu ca in Prahova, la Valea Screzii este o asociatie primitoare)
Dar in niciun caz sa abandoneze copilul !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cineva are nevoie de ajutor corynutza corynutza buna seara! am nevoie urgenta de o solutie la o problema foarte delicata. o cunostinta, adica o tanara de 30 ani si fetitele ei de 9 si respectiv 3 ani , ... (vezi toată discuția)
Poate să-l decada din drepturile părintești pe fostul soț Elena stefan 2 Elena stefan 2 Buna ziuA sunt căsătorită din 2016 cu soțul meu in urma căsătoriei avem și un copilaș problema este ca eu secând am rămas însărcinată in 4 luni ... (vezi toată discuția)
Pot lasa procura mamei? lili33 lili33 Buna seara. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Ma numesc Liliana, am 38 de ani. Am 2 baieti. Sunt divortata de primul sot, cu care am un baiat de 9 ... (vezi toată discuția)