avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cineva are nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cineva are nevoie de ajutor

buna seara! am nevoie urgenta de o solutie la o problema foarte delicata. o cunostinta, adica o tanara de 30 ani si fetitele ei de 9 si respectiv 3 ani , traiesc un infern acasa datorita sotului si respectiv tatal. el este un om foarte gelos si isi urmareste sotia la fiecare pas, ba chiar a pus-o sa renunte si le serviciu. este batuta in nenumarate randuri chiar si in fata fetitelor. a incercat sa plece de acasa la rude dar a gasit-o si a luat-o cu forta si cu scandal acasa. ei stau cu soacra si cu cumnata intr-o garsoniera confort 3. datorita faptului ca a obligat-o s arenunte la serviciu nu are unde sa se duca. pt ca cele 2 fetite sa aiba ce manca a indurat violente fizice si verbale. de curand, fata cea mare a dezvaluit ca a vrut sa se omoare datorita situatiei de acasa. in prezent a reusit sa se refugieze undeva( nu pot dezvalui unde) si sa se si angajeze. dar nu are cu cine lasa copiii cat timp este la serviciu. o perioada s-a chinuit cu ei la serviciu , dar nu se mai poate. dorinta ei cea mai mare este sa nu fie despartita de copii. sotul o ameninta telefonic ca o va ucide daca da de ea. este terorizata si traumatizata. atat ea cat si cei 2 copii. va rog din suflet sa ajutati macar cu un sfat aceasta tanara. sfatuiti-o macar ce ar putea sa faca sa poata scapa de acest cosmar. va multumim pt orice sfat vom primi.
Cel mai recent răspuns: etudor , utilizator 22:14, 20 August 2008
Daca garsoniera este proprietatea sotilor, o solutie ar fi sa-i faca evacuarea(provizorie, pana la un eventual partaj), motivand violenta.
O plangere la politie inainte de orice demers, cred ca este cea mai indicata.
nu, garsoniera este proprietatea soacrei, iar plangere a facut la politie dar nu a rezolvat nimic
Prin ceva asemanator am trecut si eu. Eu singura solutie (am gasit-o cu multi ani in urma), DIVORTUL si plecarea din tara. In Romania exista plasamente ceva de genul Mama si copilul. Poate sta acolo o perioada de timp. Poate sa se mute in alt oras si sa-si gaseasca un servici. Cu plangerile la politie sa nu se lase batuta. Sa nu-i fie frica si sa lupte pentru linistea copiilor ei. Mult succes in continuare.
Intr-un astfel de loc este acuma, dar nu are cine sa stea cu copiii cand este la serviciu.
Iar de plecat nu are unde sa se duca. Bani are f putini.
Situatia e foarte dificila. SOTUL SE VA RAZBUNA. Mergeti la procuratura la procurorul de serviciu cu plangerea facuta gatasi aceeasi plangere si la PROTECTIA COPILULUI Ambele institutiiau datoria de a veghea asupra COPILULUIin specialsi a mamei deopotriva
Nu mai asteptati,aparati-va ca s-au aitamplat atatea nenorociri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vrea sa plece de acasa fara sa stie nimeni pentru ca sotul ei este foarte violent. ar putea pleca asa cum zice ea? ce se intampla daca o face? cum ar trebui sa procedeze? Alexander M. Alexander M. Respectiva persoana a crescut la camin, este tanara si este logodita de 4 ani. Nu are nici un fel de sustinere din partea nimanui, nu stie de parintii ei si ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie lenor lenor [b]Salutare , Am si eu o mare problema in familie si anume Verisoara mea este casatorita de aprox 1 an cu un barbat destul de violent ,bataia este rupta ... (vezi toată discuția)
Femei batute de catre soti macho macho Buna ziua.Cine ajuta femeile batute violenta in fam este pedepsita cu o amenda.Dar sotul poate fi tras la raspundere prin tribunal?Cred ca sunt femei agresate ... (vezi toată discuția)