Puteti solicita informatii la Casa de asigurari de sanatate si Casa de pensii daca s/au platit contributiile pentru dvs.Altfel nu beneficiati de indemnizatie pentru crestere copil.
"Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni."
Dosar
cerere (ANEXA 1 din Monitorul Oficial nr.1025/2006, O.U.G. NR.148/2005, modificata);
actul de identitate al solicitantului - (copie si original);
certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul (copie si original); hotararea judecatoreasca de incredintare in vederea adoptiei sau de incredintare a adoptiei, hotararea judecatoreasca sau hotararea comisiei pentru protectia copilului pentru masura plasamentului in regim de urgenta (copie si original);
certificatele de nastere ale tuturor copiilor nascuti dupa data de 1 ianuarie 2006 (copie si original);
adeverinta tip eliberata de angajator, din care sa rezulte:
ca persoana indreptatita a realizat venituri salariale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului Fiscal, timp de 12 luni anterior datei nasterii copilului,
venitul net pe cele 12 luni anterioare nasterii,
prima si ultima zi de concediu de maternitate,
data implinirii celor 42 de zile reprezentand concediul de lauzie ,
prima zi de concediu de cresterea copilului;
Dosar cu sina din carton (coperti intregi)
dupa caz, adeverinta eliberata de autoritatea competenta, prin care se certifica indeplinirea conditiilor prevazute de OUG148/2005, altele decit realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit, si assimilate de lege acesteia.
Dosarul se depune la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de care apartii si se trimite spre solutionare Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale a judetului tau sau Agentiei pentru Prestatii Sociale Bucuresti. Aceasta solutioneaza cererea, prin decizie de aprobare sau respingere, si efectueaza plata indemnizatiei pentru cererile aprobate, (aproximativ 2 - 2.5 luni prima plata).
Un link care va ajuta:
[ link extern ]