avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

Vrem sa divortam de comun acord si am fost sfatuiti sa mergem cu documentele necesare si cu o cerere la tribunal,dar nu stim.ce taxa trebuie platita si cat valoreaza ea?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 13:49, 20 Martie 2019
Divortul "de comun acord" se poate face si la notar, e mai simplu.
daca nu aveti copii, puteti divorta si la starea civila.
In instanta e mai ieftin, poate de aia ati fost sfatuiti asa. 200 de lei e taxa de timbru, dar dureaza mai mult in instanta pana va da termen.
Dacă nu aveți avocat, cel
mai ieftin este în instanță, deși ar trebui să apelați la un avocat măcar pentru redactarea acțiunii, să fie corect motivată în drept și în fapt.
Formulați cererea, depuneți înscrisurile în copie conformă cu originalul și o taxă de timbru de 200 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, as dori sa stiu cat cost un divort la tribunal. ce ... loredana291 loredana291 Buna seara, as dori sa stiu cat cost un divort la tribunal. Ce taxe sunt. (vezi toată discuția)
Se poate deja divorta la notar sau ofiterul starii civile? doru anghel doru anghel Buna ziua tuturor. intrebarea este cea din titlu. citeam mai anul trecut ca din 2011 se poate divorta la Ofiterul starii civile sau la notar daca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord mihai2petru mihai2petru eu si sotia mea vrem sa divortam problema este ca avem doi copii de 2 ani si sunt dispus sa platesc pensie alimentara dar nu vrem sa cheltuim pe avocati se ... (vezi toată discuția)