avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea minorului din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea minorului din tara

Buna ziua eu si sotul suntem despartit dar inca nu am bagat divortul nici unul. Si vreau ca de sarbatori sa merg in austria la nanasi pentru o saptamana cu fetita mea. Pot sa o scot din tara fetita singura sau trebuie tatal sa imi dea o deaclaratie ca e deacor si daca suntem casatoriti. Astept raspunsuri
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
Silvia Silvia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Silvia Silvia , utilizator 14:10, 20 Martie 2019
Aveti nevoie de acordul notarial al tatălui atât pentru ieșirea din țară cât și pentru întocmirea pașaportului copilului,indiferent ca sunteti căsătoriți sau divorțati si ati exercita in comun autoritatea părintească.
Va sfătuiesc să formulati divort și partaj daca sunteti despărțiți în fapt deoarece in aceasta perioada soțul poate sa vândă bunurile comune sau sa faca imprumuturi bancare pe care ulterior o sa fiti obligată să contribuiti si dvs la acoperirea lor.
Contactați un avocat și discutați.
Pasaportul il am. Bunuri comune nu are ce sa vabda ca nu avem si inprumut bancar nu poate sasi scoata ca are deja o rata doar asta ma intereseaza cum pot sa o scot pe micuta din tara. Si daca nu imi da acordul ce pot sa fac in situatia asta
Va adresați instanței de judecată cu o actiune prin care să solicitați suplinirea consimtamantului tatălui.
Si la notar public daca o sa fie de acord e valabila. Si daca nu e de acord si ma adresez instantei o sa primesc deacum pana la pasti acordul
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
Silvia Silvia, utilizator
Nu obțineți sentința civilă până la Paste. Dar va puteti pregăti de acum pentru vacanta de vara sau de iarnă.

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa depun o ordonanta presedintiala aimetti aimetti Buna ziua, Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Refuz declarație-acord pentru ieșire din țară cu copil minor Lili Cristina Lili Cristina Buna seara. Am o fetita de 10 ani pe care tatal nu a vazut-o de la 9 luni. Acum suntem in divort. As dori sa stiu daca exista posibilitatea sa o scot din tara ... (vezi toată discuția)
Minor plecare din țară Monica Toderașcu Monica Toderașcu As dori să știu dacă am divorțat la notar pot scoate fetița de 5 ani din țară fără consimțământul tatălui?și realizarea pașaportului se poate ... (vezi toată discuția)