Buna ziua eu si sotul suntem despartit dar inca nu am bagat divortul nici unul. Si vreau ca de sarbatori sa merg in austria la nanasi pentru o saptamana cu fetita mea. Pot sa o scot din tara fetita singura sau trebuie tatal sa imi dea o deaclaratie ca e deacor si daca suntem casatoriti. Astept raspunsuri
Aveti nevoie de acordul notarial al tatălui atât pentru ieșirea din țară cât și pentru întocmirea pașaportului copilului,indiferent ca sunteti căsătoriți sau divorțati si ati exercita in comun autoritatea părintească.
Va sfătuiesc să formulati divort și partaj daca sunteti despărțiți în fapt deoarece in aceasta perioada soțul poate sa vândă bunurile comune sau sa faca imprumuturi bancare pe care ulterior o sa fiti obligată să contribuiti si dvs la acoperirea lor.
Contactați un avocat și discutați.
Pasaportul il am. Bunuri comune nu are ce sa vabda ca nu avem si inprumut bancar nu poate sasi scoata ca are deja o rata doar asta ma intereseaza cum pot sa o scot pe micuta din tara. Si daca nu imi da acordul ce pot sa fac in situatia asta