avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actionare restantieri in instanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actionare restantieri in instanta

Daca in urma unui conflict de idei si principii , presedintele asociatiei de propr. ma ameninta cu actiunea in instanta, pt 650 lei restanta , intr-adevar de peste 90 zile , va rog sa ma lamuriti ,cat mai explicit ,ce risc ? Simpla intentare a procesului ma obliga la plata celor cca 15 milioane cheltuieli de judecata ? Sau tribunalul ma someaza sa imi platescmai intai restanta ,si atunci platesc in termen de cutare zile datoria integrala si atat ? Sau mai exact , daca ei imi inainteaza proces si eu platesc dupa ce aflu ca mi s-a inaintat proces ... cat ma costa ? Ms mult
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
denilson, utilizator
Cel mai recent răspuns: denilson , utilizator 21:33, 21 Noiembrie 2009
De ce nu platiti acum datoria, fara a mai astepta procesul?Cine v-a amenintat cu 15 mil cheltuieli de judecata?Instanta hotaraste plata datoriei+ cheltuielile de judecata facute de partea care a castigat procesul(reclamanta)
denilson a scris:

Daca in urma unui conflict de idei si principii , presedintele asociatiei de propr. ma ameninta cu actiunea in instanta, pt 650 lei restanta , intr-adevar de peste 90 zile , va rog sa ma lamuriti ,cat mai explicit ,ce risc ?

Riscati sa platiti mai mult decat aveti acum restanta.
Ce are in comun conflictul de idei si principii cu restantele dv la intretinere!?
Puteti sa va bateti in idei filosofice, in doctrine politice, dar pentru a face fata acestei batalii trebuie sa consumati apa, sa aveti caldura, sa aveti curatenie in asociatie. Or acestea trebuiesc platite ca sa le aveti.
Asa ca e bine sa platiti restantele indiferent de conflictul generat de idei si principii diferite.
Multumesc , dar nu mi-ati fost de prea mare ajutor , nu e vorba de doctrine politice si idei filosofice , sa fiu mai explicit : presedintele asoc. e un semianalfabet tupeist cu mari lacune in educatie, ala carui principiu este sa bata copii in scara blocului si sa vorbeasca urat cu doamnele si copiii. Astfel ca i s-a adresat sotiei mele intr-un mod cu totul neelegant , ca sa nu spun altfel , in lipsa mea . L-am cautat ulterior si am avut cu el o discutie ca de la barbat la barbat ( de fapt un monolog , ca el nu prea a avut cum sa-si sustina cauza ) , discutie in urma careia nu mai ridica nici capul din pamant cand ne vede. Am vorbit cu un alt membru al comitetului executiv si i-am spus ca in max 1 luna imi achit integral datoria . Va dati seama ca nu merg maine sa duc banii din siplu motiv ca ar crede nesimtitul ca abordarea si amenintarile lui au dat roade. De aceea va intreb si va rog sa-mi raspundeti doar daca stiti ceva concret : poate da in judecata dupa bunul lui plac pe cine vrea , selectiv ?(sunt mai multe familii in aceeasi situatie sau cu debite chiar mai mari) sau neaparat pe toti ? Si daca ajung la proces e suma asta cu care ma ameninta el de 15 mil ? Oricum sunt dispus s-o platesc si pe asta dar vreau doar sa stiu la ce sa ma astept.
:) Nu va costa atat, dar dupa cum vad ca descrieti situatia sunt mai mult decat convinsa ca nu veti ajunge in instanta. Pana la instanta trebuie sa intocmeasca si niste acte premergatoare, trebuie sa va someze in scris...ehei!!!...nu e chiar asa, ce viseaza noaptea, face ziua!
Totusi, Dv. trebuie sa intelegeti un lucru simplu si atat: neplata cotelor apasa pe umerii tuturor locatarilor....si ca incidentele cu presedintele se rezolva oricum altfel decat a va lasa cotele neplatite.
................
Mergeti la administrator, platiti restanta si evitati problemele care vi se trag din acest lucru. Pe presedintele semianalfabet si bataus de copii il puteti inlocui la prima adunare generala, daca aveti cu cine! :)
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez cand cineva ma ameninta ? amb35 amb35 Buna ziua. In seara aceasta un vecin de bloc m-a amenintat sau cel putin eu asa m-am simtit. Sa expun caat mai succint datele problemei. In aceste imprejurari ... (vezi toată discuția)
Proces judecata asociatia de proprietari purple_girl purple_girl Buna seara! Va contactez si eu in legatura cu o problema legata de asociatia de proprietari la care locuiesc. In urma unei datorii de 30 mil lei vechi ... (vezi toată discuția)
Restantieri plata miticamanea miticamanea Pentru a convinge pe cei cu restante la intretinere am folosit cam toate metodele de convingere: vorba, somatii de plata, angajamente pentru esalonarea platii, ... (vezi toată discuția)