avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverință de venit de la fostul angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverință de venit de la fostul angajator

Bună ziua
Voi naște în noiem 2019, iar soțul va beneficia de CCC. Dilema mea este legata de faptul ca în luna mai își va da demisia (el având peste 12 luni lucrate în ultimii 2 ani înainte de nașterea copilului). Ma gândesc sa nu cumva sa i se refuze eliberarea adev de venit (defalcata pe cele 12 luni.... Daca bine am înțeles) când o va solicita în preajma nașterii. Se poate cere aceasta adev necesara pt CCC și indemnizație chiar înainte de ultimele sale zile de munca (în luna mai 2019), va fi acceptata la dosarul CCC. Ma gândesc ca ar trebui sa fie acceptata, dat fiind ca poate va fi necesara și dovada încetării contractului de munca la dosarul Ccc?!?!
Citisem ca te poți adresa și ITM - ului în cazul în care fostul angajatorul refuza eliberarea acestei adeverințe... Întrebarea mea este : cum exact poate ITM-ul ajuta? Vor elibera ei o adev sau vor lua legătura cu fostul angajator obligandu_l (cum anume) sa emită adeverință. Pt ca ideea de a ajunge în judecata pt atâta lucru mi se pare aberanta. Dacă a lucrat în alt oraș decât cel de domiciliu ( in cel de domiciliu se va naște copilul și se va depune dosarul ccc) se poate adresa oricărui dintre cele doua sedii ITM?? Poate pun Raul în fata, dar as vrea sa știu cum sa procedam.
Are nevoie în situația de fata și de alte acte de la( fostul) angajator inafara adev de venit??
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 20 Martie 2019
ITM-ul nu are cum sa elibereze adeverinte de vechime , dupa 01.01.2011 nu s-au mai depus documnete de catre angajator ... totul se face prin REVISAL.

In urma sesizarii dvs., ITM-ul va solicita de la angajator dovada ca vi s-a eliberat acea adeverinta. Daca nu o va prezenta, fie i se va da un termen pentru a o prezenta, fie va fi sanctionat contraventional plus prezentarea intr-un anumit termen a dovezii de comunicare a adeverintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu elibereaza adeverinta venit angellykro angellykro Buna Ziua, [b]1. [/b]Cum pot determina angajatorul sa-mi elibereze adeverinta de venit necesara depunerii dosarului pentru obtinerea indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Lavynia_26 Lavynia_26 Bună ziua, Cum pot proceda sa beneficiez de indemnizație dacă în momentul de fata nu mai lucrez? Menționez ca am lucrat 15 ani fără intrerupere pana ... (vezi toată discuția)
A doua adev.-somaj pt cele 12 luni lando lando BUNA ZIUA, AM FOST BAGAT IN SOMAJ DAR NU POT SA DEPUN DOSARUL DEOARECE IMI MAI TREBUIE O A DOUA ADEVERINTA COMPLETATA DE LA LOCUL DE MUNCA ANTERIOR PT 2 ... (vezi toată discuția)