Am si eu o nelamurire. O reclamatie facuta de o asociatie de locatari a unui bloc ANL, impotriva unui locatar, catre proprietarul blocului, se face doar cu semnatura administratorului asociatiei?
Mie asa mi s-a spus de catre administratora, ca nu trebuie semnata de presedinte ci doar de ea si comitet.
Asociatia este reprezentata in raporturile cu tertii doar de catre presedinte. Dupa parerea mea, nu are ce sa caute semnatura administratorului pe acea reclamatie.
:) Si atunci presedintele asociatiei ce rol mai joaca in acea asociatie?
Reclamatia trebuie semnata de presedinte, un membru al comitetului si, eventual, de administrator.
O fi asociatie de locatari, dar daca tot are un comitet si un presedinte alesi de chiriasi, inseamna ca acesta ii reprezinta, nu? Sau administratorul taie si spanzura in acel bloc si il considera pe presedintele asociatiei doar o anexa proprie?
Presedintele a fost cateva zile plecat din localitate, caz concret. Administratorul se loveste de o problema ce trebuie rezolvata urgent. Vicepresedintele nu e de gasit. Suna si vorbeste la telefon cu presedintele. La indrumarea acestuia, administratorul face adresa necesara, o semneaza, o duce la tertul care putea sa ia masura. Problema s-a rezolvat si toata lumea-si face treaba.
Aveti dreptate ca presedintele este cel care face si drege in relatiile cu tertii, dar sunt situatii cand problemele se pot si trebuiesc rezolvate imediat si nu putem astepta pana poate presedintele sau pana se alege un presedinte ca si-a dat demisia, etc.
Important este ca problemele sa se rezolve.
Daca sesizarea a dus la prejudicierea cuiva , cel ce a facut-o trebuie sa raspunda, iar daca a rezolvat problema trebuie felicitat.
Bine zis, doamna Elga. Presedintele este chiar o anexa. Administratora este o diabolica, o dictatoare care a pus mana pe asociatie si crede ca e stapana ei. Are si comitetul de partea ei, format din prieteni de cafea, pe care-i tine aproape, restul ...duca-se!
Concret ce s-a intamplat. Madam administratora, face pe raspunderea ei o reclamatie locatarei de la parter, care are ghinionul sa locuiasca chiar sub garsoniera administratorei, care sta la etajul 1.
Administratora si-a adus concubinul la ea acasa, concubinul nepotii, fiica-sa concubinul si tot asa, e un vacarm de nedescris, cu duduieli de tavan, tipete si rasete pana la 2 noaptea. Pentru ca i s-a atras atentia de catre locatara sa inceteze cu galagia, administratora tot ea, cu obraznicie, i-a facut reclamatie la RAEDPP-proprietarul blocului ANL. Cand a primit somatia de la RAEDPP, locatara a mers la usa acesteia, pentru ca pe somatie scria ca la cererea asociatiei de locatari, s-a facut reclamatia, iar administratora lasa, a aruncat vina pe presedinte, ca el a facut reclamatia. Acum insa e acum. Presedintele nu stie nimic de nici o reclamatie, nu a semnat nimic. Intre timp, acesta a plecat in voiaj pentru 30 zile, iar madam administratora a pregatit terenul, ca sa dea vina pe acesta.
Acum va rog sa-mi spuneti ce se poate face in acest caz, cum pot ataca reclamatia, daca o pot face in instanta, pe cine chem in judecata?