avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce trebuie să faci când ești anunțat după 7 ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce trebuie să faci când ești anunțat după 7 ani că ești moștenitorul unei persoane decedate?

In situatia in care dupa sapte ani esti anuntat ca mostenesti o persoana decedata ce trebuie sa faci?
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Mergi la notar si dezbati succesiunea.
Daca sunt si alti mostenitori si nu va intelegeti mergeti in instanta.
acest răspuns util
In cazul in care decedatul sau succeptibilii mostenitori au facut credite ipotecare si sunt executati silit de banca ,se intinde sechestru si asupra partii mele de mostenire?
acest răspuns util
Dacă defunctul are datorii se întind asupra întregii mase succesorale.
Creditele succesibililor nu au nicio legătură. Sunt ale lor, personale.
acest răspuns util
Daca sotia care este unul din mostenitori, (sau un copil al ei ) fac credit ipotecar la banca dupa moartea sotului si sunt executati silit , chiar nu are nicio legatura legatura cu partea mea de mostenire?Mostenirea este comuna si daca banca pune sechestru pe casa si o vinde la nivelul intregii valori gajate , nu are legatura cu mostenirea.?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2019
ciurli_si_burli, utilizator
acest răspuns util
Păi soția nu are cum să ipotecheze ceva ce nu are.
Si prin asta, ma refer ca legal nu e unicul moștenitor. Are doar o cota.
În plus, trebuie dezbătută succesiunea.
Si sa garanteze un împrumut cu o cota dintr-un imobil....e ceva ce nu accepta băncile.
Nu stiu ce aveti in vedere prin "partea mea".
Cat timp nu s-a dezbatut succesiunea și nu s-a încheiat un act de partaj, nu există "partea mea".
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Succesiune , moartea tatalui aselajusto aselajusto Buna ziua , eu locuiesc in apartamentul lasat de parintii mei , este pe numele lor , din pacate tatal meu a decedat as dori sa fac succesiunea , mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune mac6 mac6 Sunt instiintat dupa aproape sapte ani de decesul unei rude.Este o fapta care pedepsibila aceasta lipsa de diligenta a celorlati mostenitori care nu au anuntat ... (vezi toată discuția)
Se poate accepta o succesiune printr-un înscris sub semnătură privată? utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua, Am si eu o intrebare: inscrisul sub semnatura privata prin care am acceptat mostenirea de pe urma defunctului meu tata trebuie comunicat ... (vezi toată discuția)