avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum pot sa ies dintr-o firma in care sunt asociat?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum pot sa ies dintr-o firma in care sunt asociat?

Buna ziua! Am o dilema si sper sa ma puteti ajuta. Sunt asociat intr-un Srl cu 35% din actiuni, societate care are 3 asociati ( eu cu 35%, al 2-lea cu 10% si un asociat majoritar care este si administratorul firmei cu 55%). Totodata sunt si angajat al acestui Srl.
Nu mai reusim sa fim pe aceeasi lungime de unda in ceea ce priveste desfasurarea afacerii si nici in ceea ce priveste relatiile dintre noi, drept urmare doresc sa ies din firma. Legat de faptul ca sunt angajat, este simplu, imi depun demisia si gata. Dar legat de iesirea din firma? Cum fac asta? Trebuie sa obtin acordul celorlalti asociati? sau exista o varianta prin care sa imi cedez partile ( printr-un act notarial) si sa informez celialti asociati cu privire la decizia mea?
Multumesc anticipat pt raspunsuri!
Totodata sotia mea doreste sa deschida o alta firma cu acelasi domeniu de activitate. Afecteaza in vreun fel faptul ca eu sunt asociat in alta firma ( cu acelasi domeniu de activitate ca si viitoarea firma?)- mentionanad faptul ca ea va fi asociat unic si administrator ( eu nu voi fi implicat legal in niciun fel)
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2019
popescuvas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Niodi Consulting , Furnizor servicii la ONRC 15:45, 21 Martie 2019
Buna ziua!
Din firma puteti iesi pe baza Hotararii AGA, semnata de catre toti asociatii si a unui contract de cesiune prin care d-voastra cedati partile sociale unuia sau mai multor asociati, Acest contract de cesiune nu trebuie facut la notar.
Sotia va putea fara probleme sa isi infiinteze o societate comerciala cu acelasi acelasi obiect de activitate.
Daca mai aveti nelamuriri, ma puteti contacta.
sotia va putea sa infiinteze societatea abia dupa iesirea mea din actuala sau poate si in caest moment? Multumesc!


popescuvas a scris:

sotia va putea sa infiinteze societatea abia dupa iesirea mea din actuala sau poate si in caest moment? Multumesc!

In orice moment poate sa-si infiinteze societatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ies dintr-o firma in care sunt asociat alextuturiga alextuturiga Buna ziua, Am intrat intr-un SRL si am 10% din el si sunt administrator. Am semnat cateva contracte si acte pana acum. 1. As dori sa ies din firma si nu ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale ioanaleanca ioanaleanca Buna ziua, as dori o informatie in legatura cu cesiunea de parti sociale. Am o societate care are un asociat unic, acesta vrea sa cedeze toate partile sociale ... (vezi toată discuția)
Acceptare asociat nou in srl anykk anykk Am un srl ,vreau sa-mi iau un asociat si sa-i cedez 30%din actiuni dar sa raman eu administrator. Ce acte trebuie sa pregateasca viitorul asociat? Si inca o ... (vezi toată discuția)