avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Ce se poate face în cazul în care o casa a fost moștenită, iar unul din moștenitori vrea ramburs pentru partea lui ? In situatia in care ceilalți moștenitori nu-și permit sa plătească si nici nu vor sa vândă casa.
Va adresati instantei pentru iesirea din indiviziune (partaj)
Adresati-va instantei de judecata, in vederea partajarii.

Actiunea de partaj este una ce poate fi introdusa oricand.

Daca va fi stabilita o sulta- o suma de bani cu titlu de despagubire, aferente cotei-parti din dreptul de proprietate, aceasta trebuie platita, altminteri, se poate proceda la executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire-iesire din indiviziune simageorgeta simageorgeta in anul2009 in urma decesului tatalui meu am mostenit 25%dintr-un imobil ,la fel si fratele meu,restul de 50%revenindui maicamii,care era divortata de tatai ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunuri Elenpasca Elenpasca Cum pot intra in drepturile care imi revin dupa succesiunea facuta dupa moartea tatalui??? Mentionez ca mama a vandut partea ei surorii mele care sa mutat in ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune alexusbr alexusbr Buna ziua Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Detin o casa impreuna cu inca doi coproprietari si vreau sa ies din indiviziune. Din cauza ... (vezi toată discuția)