avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părăsirea căminului conjugal , scoaterea banilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părăsirea căminului conjugal , scoaterea banilor din conturile bancare.

Bună ziua,
În septembrie 2018 m-am căsătorit , iar în decembrie 2018 soțul a părăsit căminul conjugal fără nici o explicație mutânduse la părinți lui, ulterior mergând la bancă am descoperit că a luat toți banii din conturi - banii proveniți din darul de nuntă , depuși a doua zi după nuntă. Precizez faptul că în octombrie 2018 am achiziționat un teren împreună , iar înaintea căsătoriei am achiziționat o mașină pe numele meu din venituri proprii , el la rândul lui are o mașină dar este trecută pe tatăl dînsului ( veșnica problemă a romanului pentru a nu plăti asigurare mare ). Îmediat după plecarea soțului de acasă și aflarea de luarea banilor din cont , am depus cerere de divorț iar ulterior am depus și o cerere la poliție. Ce șanse am pentru recuperarea 1/2 parte din bani respect 1/2 din teren , cum ar trebui să procedez ?
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2019
anageorgiana42@yahoo.it, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 20:22, 25 Martie 2019
Buna ziua,

Aveti sanse sa recuperati banii care vi se cuvin deoarece puteti dovedi provenienta lor si data depunerii lor in cont.
De asemenea, terenul este bun comun - deci va intra la masa partajabila.
Procedura pentru partaj este fie in instanta, fie la notar. La notar se poate face numai daca va intelegeti amiabil cu fostul sot.
Puteti dobandi sumele de bani care va apartin , din contul bancar, intrucat puteti demonstra modalitatea in care au fost dobanditi banii, precum si data depunerii in contul bancar.

Terenul este bun proprietate devalmasa.

Ceea ce caracterizeaza proprietatea devalmasa este faptul ca niciunul dintre soti nu are individualizata o cota-parte ideala, abstracta, matematica, din dreptul de proprietate.

Cota-parte din dreptul de proprietate va fi individualizata prin partaj.

Actiunea de partaj poate fi promovata oricand.

Procedura poate fi una necontencioasa, pe cale notariala, ori una ce comporta contradictorialitate, pe cale judiciara.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire apartament prima casa divort gabipopescu2001 gabipopescu2001 Buna ziua, Am achizitionat impreuna cu sotia un apartament prin Prima Casa.Parintii mei au vandut o proprietate si mi-au dat banii cu care am achitat jumatate ... (vezi toată discuția)
Constructie casa tineri necasatoriti Miha111 Miha111 Buna ziua, va expun urmatoarea situatie: el a primit terenul prin contract de donatie de la parintii lui, ea detine banii pentru 75% din constructia unei casei ... (vezi toată discuția)
Posibil partaj ContSters419284 ContSters419284 buna ziua, Ma poate sfatui cineva cu privire la o prblema de partaj? am divortat dar nu am facut partajul iar fosta sotie a vandut autovehiculul pe care l-am ... (vezi toată discuția)