avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cesiune precontract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cesiune precontract de vanzare-cumparare

Buna ziua,

In urma cu ceva timp s-a schimbat legislatia in ceea ce priveste achizitia cu TVA de 5% a locuintelor. Stim cu totii ca acum o persoana fizica poate beneficia de aceasta impozitare redusa si la cumpararea unei a doua locuinte.

Ne-am decis sa dam avansul pentru o alta locuinta, inainte de a intra in vigoare aceste modificari. Am incheiat cu un dezvoltator un precontract de vanzare-cumpare, dar pe numele socrilor, avand in vedere ca noi am beneficiat de o locuinta cu 5% TVA. Avansul l-am platit tot prin intermediul socrilor, virand banii nostri in contul lor.

Doresc sa preiau antecontractul prin cesionare, dar nu doresc ca dezvoltatorul sa returneze banii catre socrii, iar eu sa ii dau din nou. Ce solutii exista ca banii sa ramana la dezvoltator, dar sa figuram ca noi i-am dat? Trebuie socrii sa faca act de donatie? Exista alte solutii?

Restul de bani vor fi platiti prin credit ipotecar.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: SPX77 , utilizator 12:43, 1 Aprilie 2019
Multumesc pentru aplauze, dar nu ma ajuta. Nimeni nu a trecut prin situatia asta? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune promisiune bilaterala - imobil cu tva 5% vicky2015 vicky2015 buna ziua. sora mea a incheiat o promisiune biltaterala pentru achizitionarea unui imobil nou de la dezvoltator cu tva 5%. ulterior platii avansului, s-a ... (vezi toată discuția)
Cesiune antecontract vanzare cumparare Comy Comy Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament intr-un imobil nou dar pentru acest imobil este deja incheiat un antecontract de vanzare cumparare iar ... (vezi toată discuția)
Tva 0% prima casa Marian_92 Marian_92 Buna ziua, de la 1 martie 2017 nu se va mai plati tva la achizitionarea locuintelor prin programul prima casa. Daca eu am deja un precontract facut inca de ... (vezi toată discuția)