Buna ziua,
Conform modificărilor aduse articolului 145,146 din Codul Muncii de Legea nr.12/2015 cu privire la concediile de drept,as dori o lămurire cu privire la modul de calcul al zilelor de concediu la revenirea din incapacitate temporara de munca după un an 1 an si 1/2 de cod de indemnizații 14(neoplazii).
De ex.:-dacă salariatul meu are dreptul la 28 zile concediu pe an și a revenit din 8 martie 2019 la servici după si a ramas in concediu medical in septembrie 2017, va primi 28 zile de concediu pentru anul 2019, încă 28 zile pentru 2018 și încă (28-zilele consumate înainte de a intra în concediu medical (in cazul meu 10)?sau acord în întregime doar zilele pentru anul 2019?-cazul este in sistem privat
Mulțumesc anticipat.
Aceeasi intrebare doar ca pentru sistemul administratiei penitenciare unde exista acel statut special al functionarului public reglementat de HG 1946/10.11.2004. Mentionez ca nu vor sa acorde zile de concediu la revenire din incapacitate temporara de munca deloc pentru anul 2019, nici vorba de 2018, dar sunt de acord sa beneficieze salariatul de zilele restante din 2017,adica de cele 10 zile restante din 2017. Pentru 2019 au calculat doar zilele de concediu acordate pentru conditii speciale(6 la numar).
Sectorul privat - i se va acorda toate zilele de CO aferente anului 2017/2018/2019
Funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare - Funcționarii publici din sistemul administrației penitenciare, care au absentat de la program întregul an calendaristic, fiind în concedii medicale, concediu de maternitate, concedii pentru creșterea copilului sau îngrijirea copilului bolnav, acordate în condițiile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările și completările ulterioare, ori în concedii fără plată, nu au dreptul la concediu de odihnă pentru acel an.
Prevederea din HG 1946/2004 trebuia atacata in instanta...
Mulțumesc frumos pentru răspuns,deci pentru 2019 trebuie sa i se acorde zile de concediu măcar proporțional din 8 martie pana la sfârșitul anului ,dar nu sa i se spună ca va beneficia doar de zilele de concediu suplimentare pentru anul 2019 și zile de concediu deloc...practic femeia a lipsit din septembrie 2017-8 martie 2019. Înțeleg sa nu primească pentru 2018 zile de concediu,dar pentru 2019 nu poți sa nu-i acorzi nimic.
Da,asa mi se pare corect și mie,deși nici diferențierea asta intre aplicabilitatea codului muncii în mediul privat și sistemul penitenciar nu înțeleg cum este posibil,sa funcționeze după o lege atât de învechita și nu se aduc modificări...Oricum mulțumesc încă odată,răspunsurile dumneavoastră mi-au fost mereu de mare ajutor.