Caz clasic de inselaciune.
O societate a vandut o locuinta la 5 clienti,eu sunt unul dintre ei.
Plangere penala acum 1 an.
Am primit citatie ca sunt parte civila alaturi de ceilalti 4,eu fiind cu suma cea mai mica.
2 inculpati,administratorul si societatea.
Tipul si-a instrainat toata averea,societatea nu mai are active.
Judecata e in alt oras,la 300 km de mine.
Nu mai vreau sa mai fac alte cheltuieli,nerecuperabile..Imi ajunge paguba initiala..
Ce risc daca nu ma prezint la termenele citate?
Trimiteti o adresa la judecatorie prin care explicati situatia si spuneti ca nu puteti sa va prezentati, sa se judece in lipsa.
Nici daca nu v-ati prezentantat nu au ce sa va faca, doar sunteti parte vatamata, nu?
Neprezentarea părţilor legal citate nu împiedică judecarea unei cauze. Judecătorul, dacă apreciază că este necesară prezenţa unei părţi care nu s-a prezentat, ia măsuri pentru prezentarea acesteia, în sensul că poate dispune aducerea părţii la instanţă cu mandat de aducere sau mandat de aducere cu însoţitor (un poliţist), care se execută de lucrătorii de poliţie de la unitatea în raza căreia locuieşte partea.
formulati o cerere in baza art. 242 alin 2 C.pr.civ. prin care solicitati judecarea si in lipsa, nu vad de ce sa renuntati doar din prisma faptului ca sunt ...300km. Daca nu mai aveti nici un fel de pretentii de la inculpati, solicitati tot in baza unei cereri acest lucru, cererile le puteti trimite prin fax sau posta, cu indicarea numarului de dosar instanta de judecata termenul de judecata,
Nu se poate....
Tribunalul din Sibiu nu ia in seama cererea mea de judecare in lipsa..desi e la dosar ajunsa din...nov.2009....vrea sa ma amendeze ca nu m-am prezentat la data judecatii....
Ce ma sfatuiti????????????
Parte vătămată
Claudia0001
Buna ziua. Am și eu o problema. Sunt intr un proces de tâlhărie calificata in care eu sunt partea vătămată și as dori sa știu ce se întâmpla daca nu ... (vezi toată discuția)