Buna ziua. Am și eu o problema. Sunt intr un proces de tâlhărie calificata in care eu sunt partea vătămată și as dori sa știu ce se întâmpla daca nu ma prezint in fata instanței. Nu vreau sa dau ochii cu făptașul și sa mai spun încă o data ce s a întâmplat deoarece nu vreau sa îmi aduc aminte iar detaliile, dar vreau sa fie închis pt ceea ce a făcut. Va rog din suflet sa îmi răspundeți
Buna ziua,
Prezenta dumneavoastra nu este obligatorie, fiind suficient ca semnati citatia. Daca nu v-ati constituit parte civila, adica sa solicitati despagubiri materiale si morale, o puteti face pana la primul termen al instantei de fond, trimitand prin posta cererea ori mergand sa o depuneti prin registratura instantei. Puteti face acolo mentiunea ca nu doriti sa va prezentati deoarece trauma este prezenta si nu aveti puterea sa dati ochi cu inculpatul.
Daca judecatorul considera absolut necesar pentru lamurirea cauzei audierea dv., poate emite o citatie cu avertisment de amenda ori cu mandat de aducere. Atunci chiar trebuie sa va prezentati!
O seara buna!