avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Parte vătămată
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Parte vătămată

Buna ziua. Am și eu o problema. Sunt intr un proces de tâlhărie calificata in care eu sunt partea vătămată și as dori sa știu ce se întâmpla daca nu ma prezint in fata instanței. Nu vreau sa dau ochii cu făptașul și sa mai spun încă o data ce s a întâmplat deoarece nu vreau sa îmi aduc aminte iar detaliile, dar vreau sa fie închis pt ceea ce a făcut. Va rog din suflet sa îmi răspundeți
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
Claudia0001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 19:47, 12 Iulie 2018
V-ati constituit parte civila?
Buna ziua,
Prezenta dumneavoastra nu este obligatorie, fiind suficient ca semnati citatia. Daca nu v-ati constituit parte civila, adica sa solicitati despagubiri materiale si morale, o puteti face pana la primul termen al instantei de fond, trimitand prin posta cererea ori mergand sa o depuneti prin registratura instantei. Puteti face acolo mentiunea ca nu doriti sa va prezentati deoarece trauma este prezenta si nu aveti puterea sa dati ochi cu inculpatul.
Daca judecatorul considera absolut necesar pentru lamurirea cauzei audierea dv., poate emite o citatie cu avertisment de amenda ori cu mandat de aducere. Atunci chiar trebuie sa va prezentati!
O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie dosar penal elenadeverde elenadeverde Daca sunt citata intr-un dosar penal de talharie in calitate de parte vatamata si nu vreau sa ma duc ce mi se poate intampla sau cum sa procedez ca sa nu ma ... (vezi toată discuția)
Am fost citata ca parte vatamata, desi nu am deschis nicio actiune in instanta alex68 alex68 Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema un pic ciudata (sper ca am ales corect aceasta sectiune a forumului - drept civil - pentru aceasta problema). In urma ... (vezi toată discuția)
Parte civila - constituire in timpul procesului penal BLETI BLETI in urma unui accident de circulatie soldat cu avarierea aproape in totalitate a autovehiculului, am fost citat la organele de politie pentru declaratii. ... (vezi toată discuția)