avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce risc daca sunt parte civila si...????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce risc daca sunt parte civila si...????

Caz clasic de inselaciune.
O societate a vandut o locuinta la 5 clienti,eu sunt unul dintre ei.
Plangere penala acum 1 an.
Am primit citatie ca sunt parte civila alaturi de ceilalti 4,eu fiind cu suma cea mai mica.
2 inculpati,administratorul si societatea.
Tipul si-a instrainat toata averea,societatea nu mai are active.
Judecata e in alt oras,la 300 km de mine.
Nu mai vreau sa mai fac alte cheltuieli,nerecuperabile..Imi ajunge paguba initiala..
Ce risc daca nu ma prezint la termenele citate?
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 11:21, 22 Mai 2010
cristian0 a scris:

Nu se poate....
Tribunalul din Sibiu nu ia in seama cererea mea de judecare in lipsa..desi e la dosar ajunsa din...nov.2009....vrea sa ma amendeze ca nu m-am prezentat la data judecatii....
Ce ma sfatuiti????????????

Eu personal n-am mai auzit despre o asemenea situatie. Ca parte civila, aveti dreptul, nu obligatia sa participati la judecata.

In cazul in care va amendeaza, puteti contesta amenda.
Probabil instanta doreste sa va audieze; dvs figurati ca parte vatamata - parte civila, iar declaratia dvs poate avea o deosebita importanta in ceea ce priveste stabilirea vinovatiei inculpatilor. Daca nu ati fost la niciun termen de judecata, mai mult ca sigur acesta este motivul. Ar fi bine sa urmariti pe portalul instantelor de judecata ce s-a dispus si sa mergeti o singura data sa dati o declaratie. Atunci explicati instantei situatia in care va aflati si nu o sa va mai cheme.
In cauzele penale nu se aplica 242 al 2 C.p.p.c., dispozitile incidente fiind cele prevazute de art 291 pt. 2 C.p.p, in atare situatie instanta avand libertatea de a va solicita sa fiti prezent atunci cand considera necesar!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Am termen marti,25/5 si a-si dori sa ma ajutati cu 2 raspunsuri,va rog!
1.Pot solicita instantei,dupa depunerea marturiei,a nu mai fii prezent la termenele ulterioare?????
2.Pot solicita a ma "apara" singur,ca parte vatamata????
Nu vreau a a face drumuri inutile(600 km!!!!!),costuri inutile suplimentare,etc...
Escrocul acela a inselat inca 4 persoane,si-a instrainat averea,deci....adio bani..
Daca instanta considera necesara prezenta dvs. va va aduce si cu mandat si va va amenda. Trebuie sa va prezentati , sa fiti probabil audiat si sa va precizati inclusiv cheltuielile de judecata, anexand la dosar cheltuielile de deplasare. Dupa aceasta procedura in 99% din cazuri nu mai este necesara prezenta dvs in proces. Solicitati in fata instantei acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacare parti intr-un proces penal; neprezentare parte civila-urmari costandas costandas Pentru o inselaciune, ce a avut loc in 2011, procesul penal are loc pe 21.02.2017. Sunt 12 parti, din care 2 inculpati; procesul se desfasoara in alta ... (vezi toată discuția)
Citatie de aducere in instanta cu insotitor viorela24 viorela24 buna ziua,as avea si eu o intrbare,am fost citata de 2 ori in instanta ca parte vatamata dar eu nu mai locuies la adresa de pe buletin...deci nu am intrat in ... (vezi toată discuția)
Parte vătămată Claudia0001 Claudia0001 Buna ziua. Am și eu o problema. Sunt intr un proces de tâlhărie calificata in care eu sunt partea vătămată și as dori sa știu ce se întâmpla daca nu ... (vezi toată discuția)