avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calcul pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calcul pensie alimentara

Buna sera,va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza pensia alimentara in aceasta situatie.Am 1 copil in intretinere,fostul sot este angajat MAI.Are o rata la un credit ipotecar,un card de credit si venituri suplimentare din taximetrie.Spuneti-mi va rog care este procenul din salariu aferent pensiei alimentare si daca rata pe care o are(crdit acordat dupa divort) afecteaza acest calcul.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: anamaria1982 , utilizator 18:33, 22 Martie 2019
Dacă în hotararea judecătorească de divorț pensia alimentară a fost stabilită în suma fixa, atunci nu are importanta ce venituri totale are, decât în cazul in care doriti sa solicitați majorarea acesteia. In schimb, daca pensia este prevăzută în procent, se vor avea în vedere toate veniturile lui: serviciu,pfa etc. Nu au importanta ratele si alte datorii deoarece nu micșorează venitul pensiei daca aceasta este stabilită in procent. Luati legatura cu un avocat sa stabiliti exact ce demers vreti sa faceti.
Va multumesc mult pentru ajutor!O zi frumoasa!
Pensia de intretinere trebuie achitata, indiferent de ratele bancare pe care fostul sot le are de achitat.

Daca a fost stabilita o cota fixa, atunci aceasta suma va este datorata lunar.

Daca, insa, discutam de cota procentuala, plafonul maximal al acesteia este de 25 % din veniturile nete efective, nu mai putin de salariul minim pe economia nationala.

In ipoteza in care solicitati executarea silita, pensia de intretinere are intaietate , fata de alte datorii .


Sunt avute in vedere veniturile nete efective, cele ce prezinta caracter de continuitate.

Sunt excluse de la calculul pensiei de intretinere veniturile intamplatoare, sporadice, precum primele ,premiile, recompensele, diurnele , unele norme, sporuri, indemnizatii.


Va multumesc pentru raspuns.O nelamurirea am insa,procentul este de pana la 25% din venituri.El sustine ca se va diminua procentul daca eu nu fac dovada,prin documnete,pentru toate cheltuielile copilului,lucu care este imposibil(ma refer la bona,cu care nu am contract,fondul clasei,școlii ,alte bonuri pe care din pacate nu le a pasrtrat etc).Exista si acesta posibilitate? Multumesc anticipat!
Nu este obligatoriu sa faceti dovada tuturor cheltuielilor. In orice caz, daca nu mai aveti bonuri păstrate din perioada anterioară formularii cererii de chemare în judecata, va puteti prevala si de bonurile pe care le veti păstra în perioada de la depunerea cererii si până la finalizarea procesului.
Nu va lăsați descurajată si demoralizată de fostul soț, în funcție de vârsta copilului, puteti obtine procentul maxim pentru pensia de întreținere.

Alte discuții în legătură

Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o ... Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o pensie de întreținere de 550 de lei fosta sotie dorește să ceară majorarea pensiei deoarece ... (vezi toată discuția)
Venituri luate in considerare pentru pensie alimentara ContSters243704 ContSters243704 sotul lucreaza cu carte d munca la bingo romania unde castiga 400 ron plus bonuri, si paralele are si un contract de manadat la allianz tiriac unde castiga p ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pensia alimentara? 87654321 87654321 Buna ziua, am o intrebare referitoare la cum se calculeaza pensia alimentara pentru un copil minor in cazul unui divort, am inteles ca este un procent din ... (vezi toată discuția)