avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare mostenire uriasa confiscata de comunisti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare mostenire uriasa confiscata de comunisti

Buna ziua! Bunicii mei au fost foarte bogati, avand foarte multe terenuri prin tara, atat extravilane - agricole si forestiere -, cat si intravilane in localitati mici dar si in Bucuresti. Aceste terenuri au fost confiscate de regimul comunist si trecute in posesia statului.
Mentionez ca nu am nici un act sau document care sa ateste ceea ce declar, totusi unele din proprietati sunt destul de controversate, anumiti afaceristi locali, intrand in posesia unor terenuri, au facut agricultura/viticultura sau au taiat din materia lemnoasa aflata pe proprietate. De asemenea au construit imobile.
Pe terenurile respective au existat si constructii atat civile cat si industriale - fabrica - care, in timp, au fost distruse/demolate.
Totalitatea proprietatilor depaseste 5000 hectare, aproape 1000 hectare fiind intravilane.
Unul din terenuri a fost donat unui orasel de provincie, cu o clauza care a fost incalcata - terenul a fost divizat si s-au construit imobile pe acesta. Despre acest teren am un interes foarte mare de a il recupera, fiind destul de valoros, aflandu-se intro zona centrala
As dori sa recuperez aceste proprietati, fiind singurul mostenitor, dar nu am nici un fel de experienta in domeniu.
Avand in vedere cele de mai sus imi puteti spune care sunt pasii de urmat pentru a reusi sa intru in posesia terenurilor respective?
Cu mii de ganduri bune, va multumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu ati facut demersurile(dvs sau părinții dvs) prevăzute de legea 10/2000 18/1990,247,legea 1 este tardiv.trebuiau făcute notificări,depuse acte ,au expirat termene peste termene.Sunt oameni care așteaptă de 18 ani sau mai mult în acest timp au strâns acte,s au judecat cu instituții și mai așteaptă inca sa primească despăgubiri.Pt a beneficia de restituire în natură sau despăgubiri bănești trebuia sa aveti acte ,enorm de multe acte care sa justifice pretențiile dvs aceste acte trebuiau sa fie depuse în urmă cu 17 ani pt legea 10 însoțite de o notificare.Daca nu ati facut nimic din cele enumerate e prea târziu din pacate.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare teren ContSters184412 ContSters184412 Buna ziua, Am si eu o problema destul de complicata.Deci,tatal meu impreuna cu cei 2 frati poseda documente prin care dovedeste ca un teren din jurul ... (vezi toată discuția)
Ingradirea restitutio in integrum reveilquidam reveilquidam Stimate Doamne si Domni, Ma numesc Marijan Baz, de aproape 10 ani locuiesc in Germania, insa rudele mele se afla la Constanta. Nu sunt (inca) membra membru ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)