Buna ziua,
Am si eu o problema destul de complicata.Deci,tatal meu impreuna cu cei 2 frati poseda documente prin care dovedeste ca un teren din jurul orasului sunt al lor.Am fost la primarie sa revendicam bunurile,dar cei de acolo ne trimit la plimbare.Pe terenurile actuale sau construit diverse cladiri.Nu stim ce sa facem sa intram in posesia acestor bunuri.Daca puteti sa ne ajutati v-as fi foarte recunoscator.Mentionez ca aceste acte sunt mai vechi aprox 50 de anii.
Din ceCine poseda acest teren din 1948 ? A fost colectivizat ? Este extravilan sau intravilan ? Suprafata a fost restituita ?
Detaliati ! Fiecare informatie este binevenita pentru un raspuns exact !
Terenul este intravilan,suprafata nu a fost restituita iar terenul a fost colectivizat.
Inca o intrebare daca este posibil.noi posedam un teren in spatele curtii(aprox 100 mp) care a fost luat in mod abuziv de cei de la salubritate.Aceasta salubritate s-a desfiintat,dar terenul nu ni-l restituie.Ce pot sa fac?
TERMENUL NU ESTE PRESCRIS !!!! Solicitati in scris restituirea suprafetelor intravilane si atasati si copia actului de proprietate pentru toate suprafetele solicitate !!
Asteptati raspunsul Comisiei locale de reconstituire a dreptului de proprietate si reveniti !
LEGE Nr. 18 din 19 februarie 1991 a fondului funciar la art.25 prevede ca
Terenurile situate în intravilanul localităţii, care au aparţinut cooperatorilor sau altor persoane care au decedat, în ambele cazuri fără moştenitori, trec în proprietatea comunei, oraşului sau municipiului, după caz, şi în administrarea primăriilor, pentru a fi vândute, concesionate ori date în folosinţa celor care solicita sa-şi construiască locuinţe şi nu au teren, ori pentru amplasarea de obiective social-culturale sau cu caracter productiv, potrivit legii, ori pentru compensările prevăzute de art. 23.
Până la efectuarea operaţiilor prevăzute la alin. 1, terenurile vor fi înscrise şi folosite conform destinaţiei avute.
Am impresia ca terenul a fost solicitat de catre dvs, primariei locale, care v-a aprobat 2000 mp pentru constructie de casa !
Cum ati primit terenul ? Sigur ati cerut . E posibil sa fie o Hotarare a Consiliului local !!!
Totusi, reveniti cu o cerere de impropietarire si eliberare a titlului de proprietate pe suprafata pentru care o aveti trecuta in acte !!!