avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doresc sa achizitionez un imobil intravilan preluat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doresc sa achizitionez un imobil intravilan preluat in baza D.L. 223/1974 de Statul Roman

Mentionez ca pe acest imobil tatal meu a fost chirias in perioada anilor '80 si il foloseste si azi .

Nu stiu ce ar trebui sa fac care ar fi primi pasi ....
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
brafa, utilizator
Cel mai recent răspuns: brafa , utilizator 11:52, 9 Mai 2010
Trebuie sa faceti cerere pentru cumpararea imobilului la primarie! Cu mentiunea ca vi se va face contract de vanzare cumparare in baza legii 112/1995 numai pentru imobil , nu si pentru terenul aferent care va ramane in administrarea primariei.
B-)
Conditia pentru vanzare este ca acest imobil sa nu fie revendicat in baza legii 10/2001 republicata si sa nu existe procese pe rolul instantelor judecatoresti!
SUCCES!
=D>
sa inteleg ca nu se poate cumpara terenul de la primarie , eu dorind de fapt sa obtin terenul pentru a-mi construi o casa , acolo figurand imobil dar in realitate este o ruina nu o casa si va mentionez ca tata-l meu o foloseste cu utilitati cum ar fii: instalatie de gaz, instalatie de apa potabila trasa de la reteaua publica, si instalatie electrica in regim de santier toate acestea pe numele lui figurand cu contract si plati ale facturilor pana azi
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
brafa, utilizator
MIHAI GRIGORE a scris:

Trebuie sa faceti cerere pentru cumpararea imobilului la primarie! Cu mentiunea ca vi se va face contract de vanzare cumparare in baza legii 112/1995 numai pentru imobil , nu si pentru terenul aferent care va ramane in administrarea primariei.
B-)
Conditia pentru vanzare este ca acest imobil sa nu fie revendicat in baza legii 10/2001 republicata si sa nu existe procese pe rolul instantelor judecatoresti!
SUCCES!
=D>
sa inteleg ca nu se poate cumpara terenul de la primarie , eu dorind de fapt sa obtin terenul pentru a-mi construi o casa , acolo figurand imobil dar in realitate este o ruina nu o casa si va mentionez ca tata-l meu o foloseste cu utilitati cum ar fii: instalatie de gaz, instalatie de apa potabila trasa de la reteaua publica, si instalatie electrica in regim de santier toate acestea pe numele lui figurand cu contract si plati ale facturilor pana azi
Nu exista in acest moment lege in Romania care sa permita primariei sa va vanda terenul aferent constructiei! Acest teren poate fi numai concesionat dar , din punctul meu de vedere , nu ati face decat sa cheltuiti niste bani aiurea deoarece acel teren oricum nu poate fi folosit de altcineva decat de proprietarul locuintei!
B-)
Cumparati imobilul - ruina, si "faceti lucrari de amenajare", reparatii capitale, o casa in locul celei vechi ... iar terenul poate cu timpul primaria va vrea sa il vanda.

Alte discuții în legătură

Bransamente finale reteaua electrica. Vladutb20 Vladutb20 Buna ziua, ma aflu in situatia de a incheia un contract de vanzare cumparare cu un dezvoltator pentru un apartament nou. In promisiunea de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Utilitati pentru o locuinta Adrian_RADEANU Adrian_RADEANU Ce se înțelege prin:,,acces la energia electrică și apa potabilă, evacuarea controlată a apelor uzate și a reziduurilor menajere”, una dintre ... (vezi toată discuția)
Cum sa intru in posesie? Viorica26 Viorica26 Părinții mei au cumpărat un apartament(fiind casa în curte cu anexe din lemn)Cu legea 112/1995 Si HG 20/1996 prin contract de vînzare cumpărare nr.1622 ... (vezi toată discuția)