avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea dupa bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea dupa bunici

Buna seara am si eu o intrebare daca bunicii amandoi sunt decedati,casa a fost cumparata de ei,succesiunea nu este facuta dupa nici unul mama mea(fiica lor)imi zice CA EU nu am nici UN drept la casa CA ea e unica mostenitoare si ma poate scoate afara din casa cand vrea ea(EU fiind nepoata buniciilor)ea nu a contribuit cu nimic la casa EU am facut acoperis ul cu credit luat din banca si platesc si in ziua de azi,am investit,in casa,mama mea nu a investit nimic,doar ma ameninta CA e casa ei(desi nu a cumparat o ea)si CA daca nu FAC CE zice ea NE scoate afara din imobil(EU am si copil minor bebe) nu am unde SA ma duc CE SA FAC,am dreptul sau nu la o parte din casa daca FAC succesiunea EU fiind nepoata bunicilor decedati?sau mosteneste ea tot?multumesc frumos ptr raspunsuri
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:05, 23 Martie 2019
Pana la dvs, nepoata, moștenește mama, adică fiica defunctilor.
Mama e ruda de gradul 1, dvs de gradul 2.
Deci, da, practic ea va moșteni imobilul.
Dvs aveti un drept de creanta asupra îmbunătățirilor aduse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea după 7 ani (3 moștenitori minim) andr87 andr87 Bună ziua! Vrem să facem succesiunea după tata (decedat în 2010). Scopul e ca mama (adică soția / co-proprietar) să devină moștenitoare. Eu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! ași vrea lămuriri în ce privește dreptul de moștenitor. ... dynca dynca Bună ziua! Ași vrea lămuriri în ce privește dreptul de moștenitor. Defuncții soț și soție nu au moștenitori. Proprietatea casa + teren sunt ... (vezi toată discuția)
Are al doilea soț dreptul la moștenirea soției provenita de la primul soț? ContSters471062 ContSters471062 Bunicul meu a decedat ,bunica s-a recasatorit.Al doilea soț al bunicii mele are dreptul la moștenirea provenita de la primul ei soț ? (vezi toată discuția)