avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retragere demisie cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retragere demisie cu acordul partilor

Buna ziua,
Matusa mea se confrunta cu urmatoarea problema: a avut nevoie de 1 saptamana de medical. Sefa ei a fost foarte deranjata. La intoarcere a "presat-o" (sa zicem frumos) sa semneze o demisie cu acordul partilor. Eu stiu ca ce e semnat e semnat dar ... Se mai poate face ceva? Se ia in considerare o cerere de retragere a demisiei cu acordul partilor?
Multumesc ptr un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 25 Martie 2019
1. Nu exista in legislatie "demisie cu acordul partilor"... Demisia este una si este reglementata de art.81 C.mun., iar incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. este altceva.

2. Prin urmare, mai excat matusa dvs ce a scris in acea cerere ?

3. Demisia poate fi revocată numai prin acordul părţilor. Acordul poate fi expres, caz în care el trebuie exprimat înainte de expirarea termenului de preaviz. Acordul poate fi însa şi tacit, în sensul ca salariatul continua executarea îndatoririlor sale de serviciu dupa expirarea termenului de preaviz, iar angajatorul nu se opune la aceasta.
In acest sens, angajatul va depune o cerere prin care anunta pe angajator ca renunta la demisie. Angajatorul isi poate exprima expres sau tacit acordul cu privire la revocarea demisiei de catre salariat.

4. In cazul incetarii cu acordul partilor, puteti solicita angajatorului sa nu mai ia in considerarea cererea dvs.privind incetarea c.i.m.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns. Matusa a semnat incetarea c.i.m. cu acordul partilor.
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
In cazul incetarii cu acordul partilor, puteti solicita - scris - angajatorului sa nu mai ia in considerarea cererea dvs.privind incetarea c.i.m.

Si in acest caz, este nevoie de acordul angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie dana manea dana manea Daca mi-am pus demisia mai pot reveni asupra ei? Sunt personal contractual . (vezi toată discuția)
Demisie la zi este posibila? sergius.andras sergius.andras Buna ziua. In momentul de fata sunt in preaviz legal de 20 zile calendaristice si sunt curios daca pot schimba aceasta demisie cu preaviz in una la zi din ... (vezi toată discuția)
Renuntare la demisie mihaelaru mihaelaru 1. daca un angajat isi depune demisia cu preaviz iar intre timp doreste sa renunte la demisie, iar angajatorul nu ii intocmeste decizia de incetare a ... (vezi toată discuția)