avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... SANCTIUNE CONTRAVENTIONALA
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

SANCTIUNE CONTRAVENTIONALA

Buna ziua,
Poate fi aplicata o sanctiunbe contraventionala pe un text de lege care a fost modificat?
Am savarsit contraventia in urma cu ceva timp dar nu am fost sanctionat, in sensul ca fapta nu a fost descoperita iar Intre timp articolul de lege s-a modificat, fapta fiind descoperita dupa modificarea legii. In aceasta situatie mai pot fi sanctionat contraventional? In forma anterioara a legii fapra savarsita era contraventie.
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2019
dancantemir, utilizator
Cel mai recent răspuns: dancantemir , utilizator 08:25, 27 Martie 2019
Despre ce fapta este vorba si despre ce act normativ ?
Nu prezinta relevanta actul normativ
Ex. art x din hg presupune o anumita conduita de urmat, prin modificare acel art.x nu mai presupune acea conduita ci o alta.
In perioada in care art.x era in vigoare incalcarea conduitei se sanctiona cu amenda contraventionala dar fapta a fost descoperita dupa modificarea art.x adica in momentul in care se doreste aplicarea sanctiunii contraventionale acel art.x care presupunea o anumita conduita nu mai exista in forma care impunea sanctiunea contraventionala, fiind modificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala pentru stationare neregulamentara viviana0607 viviana0607 am primit o amenda contraventionala pentru stationare neregulamentara aseara dar cred ca se putea rezolva cu un avertisment pt ca eu nu am \"antecedente\" si ... (vezi toată discuția)
In situatia in care procesul verbal de contraventie pentru necompletarea ... 01dana 01dana In situatia in care procesul verbal de contraventie pentru necompletarea PLF a fost emis in luna ianuarie 2022 cu mentiunea expresa (se va achita in termen de ... (vezi toată discuția)
Comunicare proces verbal de contraventie Vianna Vianna Buna ziua. Pentru proces verbal de contraventie emis la data de 02.01.2015 ce termen de comunicare este aplicabil corect ? O luna sau doua luni ? O seara ... (vezi toată discuția)