avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit consum, rate si dobanzi exagerate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit consum, rate si dobanzi exagerate

Buna ziua
Sotul meu a luat produse de la [editat] acum 4 ani in valoare de 3000 lei. De atunci a platiti lunar suma minima de plata,dar a depasit data scadenta .Oricum datoria lui a crescut si crteste lunar chiar daca platim aceasta luna. Am facut sesizari si la Opc dar au spus ca daca am semnat contractul nu avem ce face.
Ieri, a fost sunat tatal lui spunandu/i ca mai are de plata inca 5600 lei inafara de cei aproximativ 3000 pe care i/am platit deja.L/a amenintat ca daca nu plateste acesti bani luni ne trezim cu executorul la poarta si ne lasa pe drumuri!!!!! Sotul meu i/a contactat si le/a spus ca suma e prea mare, si ca nu va termina niciodata de platit acesti bani.A cerut o reesalonare cu rata fixa dar a fost refuzat. Suntem sunati zilnic de cateva ori, dar sunt sunati si.parintii .
Nu avem acesti bani! Cum e mai bine sa procedam? Sa asteptam sa ne dea in judecata? Nu avem nimic pe numele nostru si e normal sa/i sune pe parinti?
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 23:11, 18 Februarie 2010
ati platit cu intarziere,si din cauza intarzierilor ati fost penalizati cu un comison pt plata intarziata,probabil de-a lungul timpului din cauza penalizarilor ati ajuns la depasirea limitei de credit,iar pt aceasta depasire se percepe un alt comision,in plus suma minima reprezinta doar 2,5% din datorie,practic doar dobanda,toate lucrurile astea sunt prezente in extrasul de cont pe care il primeati lunuar si pe care probabil nu l-ati bagat de seama.ei au tot dreptul sa si recupereze datoria
Buna ziua,

Trec prin acelasi lucru acum si am de plata 6000 RON, in situatia in care stiam ca am platit toate ratele.

Ce se poate face? De unde sa scot eu acum 1500 de euro numai pe dobanzi sau penalizari? :(
Solicitati extras de cont si vedeti de unde aveti de platit atat, apoi cereti rescadentare sau reesalonare.Poate vor fi de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare mirelacolpos mirelacolpos M/a preluat firma Kruk International pentru o datorie de 60000 lei negarantata. Mi/a fixat o rata de 900lei lunar dar nu/mi pot permite decat 600/700 ... (vezi toată discuția)
Datorie -card credit amol amol buna ziua.am primit o somatie de plata de la o firma de recuperari creante privind un debit la o banca (un card expirat )9mentionez ca in urma unei cereri ... (vezi toată discuția)
Debite restante preluate de recuperatori Florentinachivulet Florentinachivulet către Redactie Buna ziua, Incep pentru a va multumi pentru ajutorul acordat. Problema mea suna cam asa: In 2014 am ... (vezi toată discuția)