avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident fara rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident fara rca

buna ziua! la inceputul lunii august am lovit din spate 2 autoturisme pe cel din fata mea proiectandu-l in celalalt care era oprit la trecerea de pietoni..au rezultat avarii usoare fara vatamari.am fost amendat.pe unul din cei implicati l-am despagubit imediat ca m-am putut intelege omeneste cu el .cel care a mai ramas de despgubit are pretentii necuvenite adica vrea si far inlocuit(nou)dar farul nu apare in procesul verbal.i-am oferit 1200 de ron cat ne-a spus la service unde am mers dar el vrea si farul.daca ma actioneaza in judecata va castiga?multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 18:45, 24 Noiembrie 2009
Ar putea castiga daca dovedeste raportul de cauzalitate intre fapta dumneavoastra si spargerea respectivului far(actiune in raspundere civila delictuala).
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
Av. Marian Bîrlădeanu, Avocat
Daca farul nu a fost constatat in p.v. intocmit de politie, nu vad cum ar putea dovedi faptul ca a fost distrus in acel accident si astfel sa aiba castig de cauza in instanta.
nucu$ a scris:

Daca farul nu a fost constatat in p.v. intocmit de politie, nu vad cum ar putea dovedi faptul ca a fost distrus in acel accident si astfel sa aiba castig de cauza in instanta.
si eu cum pot dovedi chestia asta?va trebui sa imi iau avocat ?va trebui o noua constatare?daca pagubitul nu poate dovedi ca farul a fost deteriorat in accident o sa plateasca el cheltuielile de judecata si avocatul meu?
daca pierd si nu o sa achit contravaloarea pagubei si cheltuielile de judecata ce fel de pedeapsa o sa primesc?tinand cont ca nu am nici un antecedent de nici un fel..multam!
Nu trebuie sa dovediti nimic.El va trebui sa dovedeasca(nu vad cum) faptul ca farul a fost avariat in accident, si din ce cauza nu a fost constatat si de politie.In cazul cand ar fi avut aceasta pretentie, ar fi consemnat aceasta obiectiune/pretentie in p.v. pe care l-a semnat.Dvs. nu trebuie dacat sa sustineti/invocati p.v. intocmit fara mentionarea farului.O caracteristica a mentiunilor de avarii in documentele intocmite de politie, este ca in mod obligatoriu sunt evidentiate avariile exterioare vizibile,pentru a permite reparatorului sa le remedieze(farurile sunt elemente esentiale, care nu pot fi omise)Unele posibile avarii ce nu tin de caroserie(baie motor,sistem de directie,cutie de viteze, etc.), in cel mai bun caz, se trec sub forma "verificari necesare" la solicitarea pagubitului, daca dinamica accidentului presupune astfel de avarii posibile.Partea perdanta din proces, suporta si cheltuielile de judecata ale partii care castiga.

Alte discuții în legătură

Actiune in pretentii impotriva pompierilor? maximoreyes maximoreyes As putea formula o actiune in pretentii impotriva detasamentului de pompieri care a ajuns la locul incendiului intr-un timp nejustificat de lung iar prin ... (vezi toată discuția)
Accident SorinF SorinF Buna seara, a-si avea si eu o intrebare.... In urma unui accident, in PV, faptuitorul poate avea si calitate de martor? Mai exact, cineva nu mi-a acordat ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie danpope10 danpope10 Poate fi solicitat instantei in cazul unei contestatii la procesul verbal de contraventie -accident auto- sa constate si culpa uneia din parti la producerea ... (vezi toată discuția)