avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avem de dezbătut succesiunea după bunica. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avem de dezbătut succesiunea după bunica. Moștenitorii ei doresc ca toate bunurile să ajungă pe numele meu, cum se poate face asta?

Buna ziua!
Pentru succesiunea dupa bunica mea materna (decedata in urma cu 11 ani) se vor prezenta la notar: mama si 2 frati in viata si mostenitorii fratelui decedat (sotia si 2 copii majori). Mama, unul din frati si mostenitorii fratelui decedat doresc sa treaca mostenirea pe numele meu. Se poate in cadrul succesiunii sau se face ulterior cu act de donatie? Multumesc frumos,
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:53, 25 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Dupa dezbaterea succesiunii se poate face act de donatie!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana nu dezbat succesiunea nu au nicio calitate in raport de defunct si bunurile acestuia pe care ulterior doresc sa vi le cedeze.

Asadar intai se dezbate succsiunea, se stabilesc mostenitorii, cotele si bunurile mostenite. Ulterior prin actul juridic adecvat convenit intre parti se pot instraina aceste cote/bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune. drepturile sotului supravietuitor mihaela70 mihaela70 buna seara .as dorii sa-mi spuneti daca fratele a decedat si nu are copii , sotia lui poate sa deschida o succesiune dupa bunica fratelui , are vocatie ... (vezi toată discuția)
Succesiune olympya olympya Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: tata si mama detin un imobil pe numele la amandoi.Tatal meu a decedat anul acesta,iar sora mea vrea sa dezbatem ... (vezi toată discuția)
Donatie teren+casa ionelabejenaru ionelabejenaru Buna ziua,tatal meu are 2 frati,unul dintre ei traieste,iar celalalt a decedat.Bunicul e decedat,iar bunica mea traieste.Intrebarea mea este:daca bunica mea ii ... (vezi toată discuția)