avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune in urma decesului sotului,ambii soti avand ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune in urma decesului sotului,ambii soti avand cetatenie straina, locuind in strainatate

Va rog sa imi spuneti ce acte sunt necesare in cazul unei succesiuni pentru un apartament aflat in Romania in urma decesului unuia dintre soti,daca ambii soti au avut domiciliul stabil in strainatate.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Succesiunea se deschide la ultimul domiciliu al defunctului.
Nu are importanta ca apartamentul se afla in Romania, daca defunctul/defunctii au decedat in strainatate, atunci va trebui sa solicitati acolo deschiderea succesiunii.
Va trebuie actele de proprietate ale apartamentului.
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2019
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire rude MariusClaudiu MariusClaudiu Buna ziua. Povestea mea este asta: in ordine cronologica, bunicul, tatal meu, bunica (ambii din partea tatalui), au decedat. Bunica a decedat anul asta dar eu ... (vezi toată discuția)
Procedura succesiune Lily2012 Lily2012 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cu privire la procedura succesiunii de urmat in cazul in care ambii parinti au decedat, primul in 2008, iar al doilea in ... (vezi toată discuția)
Succesiune carmen ionescu carmen ionescu buna ziua, supun atentiei dvs problema mea.Sint un cetatean roman resident in Italia.Mama mea a decedat in 2001 in Italia.Sint unica mostenitoare a unui ... (vezi toată discuția)