avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale taxe si impozite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

taxe si impozite

Parintii mei au cumparat in 1991 apartamentul in care au locuit din 1963.
Exista acte. Tatal meu ,veteran de razboi, a aflat ca nu trebuie sa plateasca impozit nici el nici mama-interpretare complet gresita si naiva.
Tata a decedat in decembrie 2018 iar mama este bolnava.
Am cautat in acte atat plati impozit cat si vreo hotarare cu privire la impozitul casei ca si ceva cu privire la carte funciara.Nu exista. Eu am fost plecata din tara si de cate ori am dorit sa vorbesc cu ei despre acte etc, au refuzat spunand ca au totul sub control.
Ce pot face?
Ce am de facut? Ce se intampla?
Multumesc pentru un raspuns ,
E.I
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:26, 26 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul fiscal stabileste ca: "Nu se datoreaza impozit pentru: (...) cladirile aflate in proprietatea sau coproprietatea veteranilor de razboi, a vaduvelor de razboi si a vaduvelor nerecasatorite ale veteranilor de razboi;"
Trebuie sa dati detalii referitoare la prolema dumeavoastra. Ati fost la directia de impozite si taxe de la primarie si apar acolo cum ca ar datora impozit? Ati aflat daca cumva in timp (la inceputul fiecarui an) au depus actele doveditoare ale calitatii de veteran caci ei nu au de unde sa stie asta si nici nu se aplica scutirea din urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire la impozit casa pentru pensie de urmas veteran Lorena Padurarariu Lorena Padurarariu Buna seara tata ia pensie de urmas dupa tata lui ca a fost veteran de razboi.. Mai este valabila legea de scutire de impozit la casa Va multunesc (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe locuinta si teren pentru vaduva veteran de razboi ligiasmeureanu ligiasmeureanu mama mea este vaduva de veteran de razboi,nerecasatorita si are in proprietate o suprafata de 6,66 ha teren arabil,50% dintr-un imobil in care nu locuieste( ... (vezi toată discuția)
Impozitare a doua locuinta kirilovus kirilovus Mama mea are o casa la Breaza (Prahova) si un apartament in Bucuresti. Pana in 2015 era scutita de impozitul pe cladire la Breaza si platea majorat la ... (vezi toată discuția)